Pensilvanya'dan Başçı'ya tehdit

Pensilvanya'dan Başçı'ya tehdit

Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı, Pensilvanya tarafından tehdit edildi. Boyun eğip denileni yaptı.

Takvim Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ergün Diler'in "Başçı'ya tehdit" başlıklı yazısı:

Türkiye gerçekten ilginç bir ülke!
Herkesin ayrı hesabı var! Herkes ait olduğu kampın gereklerini yerine getirmeye çalışıyor! Doğrudan yumruk sallayamayanlar araya manşetleri sıkıştırıp gelmek istiyor! Tabii eski alışkanlıkları olduğu için de bunu çeşitli yollardan ve aynı anda yapmayı biliyorlar!
Bakın Türkiye'de sadece ve sadece Tayyip Erdoğan'a saldırması için çıkarılan gazete var!
Siz biliyorsunuz! Bu gazete kolay kolay Erdoğan dışında kimseyi manşetine taşımaz!
Bir gereklilik ve emir olmadığı sürece bundan vazgeçilmez! İşte bu gazete ile ABİ'si son günlerde bir anda Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ü manşetlerine konuk etmeye başladılar! Oturduğu evden girerek, damadına kadar olan HATTA yırtık amaçlayıp sütunları doldurdular! Görev süresinin bitimine az bir süre kala atılan bu BOĞAZ veEV manşetleri neyin nesiydi?
Bu haberleri nasıl okumak gerekiyordu?
Kısaca cevap verelim! Bu blok, manşetlerle Cumhurbaşkanı Gül'ü Erdoğan'a karşı defans yapmaya çağırıyordu! AK Parti'yi, CHP'nin ya da MHP'nin yenemeyeceğini düşünerek partiyi bölmek ve Erdoğan'ı durdurmak için bu yolu kullanıyorlardı? Gül'ün, Erdoğan'ın karşısına çıkmasını bekliyorlardı! Amaç Erdoğan'ı "yanından" durdurmaktı! Tabii Abdullah Bey'i hiç tanımıyorlardı! Asla ve kat'a böyle bir şey olmayacaktı!
Kendilerindeki gücün gittiğini görenler ALİ CENGİZ oyunlarıyla içeride KAOS peşinde koşuyordu! Bu oyuna bel bağlayanların sonlarını açıkçası merak ediyorum! Çünkü ne Abdullah Bey bu manşetlere pabuç bırakır, ne de Erdoğan'la olan kardeşlik hukukuna zarar verirdi! Neyse, bu notu düşmek istedim! Çünkü birilerinin sonuç alamayacağı planlar peşinde koştuğunu görünce kayıtsız kalamadım!
Şimdi dostumla aramızdaki sohbete kaldığımız yerden devam edelim...
Hadi bakalım...

Hatırlıyorum, siz daha önce Erdem Başçı için çok iyi şeyler söylemiştiniz! Ama son dönemde faiz lobisinin isteğine yakın işler yaptı!
Hala Başçı ile aynı fikirde misiniz?

Erdem Başçı hakkındaki fikirlerim hala aynı! Hiç değişmedi! Çok net!

Ama yaptıkları, faize bakışı ortada!
Sana taraflar inkar da etse açık ve net bir şey söylemek istiyorum! Erdem Başçı PENSİLVANYA tarafından öyle bir tehdit edildi ki denileni yapmak zorunda kaldı!
Boyun eğdi! Yapacak başka bir şeyi de yoktu!

Nasıl ve neyle tehdit edebilirler? Olacak iş mi bu?
Ailesiyle ilgili olabilir! Büyük oyunlarda büyük hamleler yapılır! Bazı tehditler vardır, hayatınızı ortaya koysanız da o tehditlere boyun eğmek zorunda kalırsınız. Bununla ilgili yakın zamanda sana daha detaylı bilgiler verebilirim.

Şimdi verseniz!
Şimdi değil! Ama bu konu ilginç!
Yakında seninle paylaşacaklarım olacak!
Şimdilik idare et beni!

İpucu verseniz biraz!
Gülen bir marka! Tehdit denilince aklına hemen Cemaatin yaptığı bir şey gelmesin!

Ya ne gelsin?
Fethullah Gülen ve Hizmet hareketi kiminle çalışıyorsa ona bak! Arkasındaki güce fokuslan! Devasa bir güç var arkasında! Ve bu gücün Erdem Başçı'yı hedefe koyduğunu düşün! Belki o zaman Başçı ile ilgili daha rasyonel ve objektif bir tavır içinde olursun!

İyi gidiyoruz biraz daha açsak!
Merkez Bankası'nda neler olup bittiğini anlamak için bu adamların neler yaptığını biliyorsun. 20 milyon dolar rüşvet verip casusluk faaliyetiyle para hareketlerini öğrenmek istediler! Şunu unutma, Erdem Başçı Erdoğan'a karşı gelemez! Başçı ekibinden en çok güvendiği ismin kurbanı oldu! Hayatının en büyük dersini aldı. Erdoğan, Başçı'yı çok kısa bir sürede istifaya zorlar. Başçı buna direnemez. Ancak Erdoğan bu yolu tercih etmedi. Çünkü birçok şeyin farkında.

Nasıl yani?
Erdoğan'ın bir kez bile Pensilvanya veya uzantılarıyla Erdem Başçı'yı aynı cümlede kullandığını gördün mü. Asla...

Peki Fuller'a dönelim! BBC'yle mülakatında ne mesaj verdi?
Fuller'in BBC'ye verdiği mülakat, tamamiyle Türk hükümetine bir zeytin dalıydı... Fuller, Gülen'i koruduğunu yani CIA'nın onun arkasında olduğunu açıkladı. O röportajda dikkat edersen, destek verdiği birçok kişinin daha olduğunu ama bunu açıklamanın doğru olmadığını söyledi!

Açık açık Gülen'i anlattı ama!
Neden Gülen'in adını söyledi. Fuller, bu açıklamayı yaparken aslında Gülen'i de uyardı. Kredisinin bitmek üzere olduğunun bir mesajıydı. Daha önce de anlattım. Fuller çok ama çok zeki biridir.

Yani?
Fuller'in açıklamalarını şu şekilde yorumlamalısın: Ben Gülen'e destek verdim, büyüttüm. Birçok işimizde de kullandım.
Ancak bizim için sıkıntı olmaya başlarsa ki, evet bazı durumlarda sıkıntı vermeye başladı.
Ortaklığımızı bitirebiliriz. Türkiye, bizim için Gülen'den daha önemlidir...

Gülen'i tasfiye ederler mi?
Gülen'i oyun dışı bırakabilirler. Ancak bir kez daha belirtmeliyim ki, Gülen'i Türkiye'ye vermezler. Onu almanız, Asya ve Afrika'daki Gülen okullarının hepsinin kapatılmasıyla mümkündür. Çünkü böyle bir durumda CIA'nın Gülen'le ilişkisinin sürmesinin hiçbir gereği kalmayacaktır.

Türkiye bunu yapar mı?
Yapabilir mi?

Ankara bunu çok iyi anladı... Her ülke ile temas kuruluyor ve Gülen okullarının kapatılması için hamleler yapıyor. Yüzde 25'lik bir bölümü de kapatılmaktan beter edildi. Eğer yüzde 100 bunu başarırsanız, Fuller, Noel hediyesi kutusunun içine Gülen'i koyar ve özel uçakla Türkiye'ye getirir, teslim eder. Bundan hiç şüphen olmasın!

30 Mart'tan önce İsviçre ve hesaplar konu edildi? Bu olayın aslı nedir?
Tayyip Erdoğan'ın gizli hesapları olsaydı, bu çoktan ortaya çıkardı. Hatta çok ilginç bir detay anlatayım.

Lütfen! .... grubunun tam destek verdiği medya kuruluşuna, Cemaat tarafından özel olarak hazırlanmış hesap dökümleri verilmek istendi. Erdoğan'ın aile üyeleri adına hazırlanmış sahte hesapların, seçimlerden birkaç gün önce o medya grubunda yayınlanması planlandı. Ancak Erdoğan karşıtı bu grup, riski göze alamadı.

Ne yaptılar? Ne oldu?
Risk alamadılar! Çünkü hesapların sahte olduğu birkaç saat içinde ortaya çıkacaktı.
Bu hesap iddialarının gündeme gelmesinin tek hedefi, Erdoğan ve ailesini itibarsızlaştırmaktı. Planlandı, gerekli belgeler hazırlandı ama düğmeye basılamadı! Korktular!

Ekmeleddin Bey ile Coca-Cola ilişkisi konuşuldu! Peki Ekmeleddin Bey'in ilişki ağı bu kadar mıydı?
Elbette hayır!

Eeee?
Türkiye'ye en büyük desteği veren Körfez sermayesine bir mesaj olarak Ekmeleddin İhsanoğlu tercih edildi. Çünkü Erdoğan'ın kaybetmesi için güçlü bir ekonomik kriz şart. Türkiye'deki muhalefetin anlamadığı bu! Ekonomik kriz çıkmadığı sürece Erdoğan gitmez!
İndiremezler!

Açın biraz daha lütfen?
Erdoğan'ın dışında biri daha var denilerek KÖRFEZ ikna edilmeye çalışıldı!
Ancak Katar ve Kuveyt'ten beklenen tepkiyi alamadılar. Onlar Erdoğan'la çalışmaktan çok memnun. Türkiye'de ekonomik kriz sadece ve sadece Körfez parasının çıkışıyla olur. Bu da şu an imkansız!

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.