Perde arkasındaki el belli oldu

Perde arkasındaki el belli oldu

Polisle çatıştılar, siyasetçileri protesto edip yumurta attılar. Son üç aydır farklı zamanlarda türlü bahanelerle bu manzara tekrarlanıyor.

Sayıları çok olmasa da, öğrenci sıfatını ve üniversite kimliğini kullandıkları için dikkat çektiler. Ne gerekçeleri, ne de bahaneleri yeniydi, Millet de sordu, neden şimdi ve ne yapmak istiyorlar?
İşte o sorunun cevabını iddia edilenErgenekonTerör Örgütü üyesi olduğu gerekçesiyle yargılan Yalçın Küçük verdi. Terörist başına "dostum", dağdaki teröriste "kardeşim" diyen Yalçın Küçük, hitap ettiği topluluğa da öğrenci olaylarını küçümsemeyin istedi.

Bu konuşmayı basına kapalı, özel bir toplantıda ve kendi görüşüne yakın bir topluluğa yaptığa belli olan Yalçın Küçük öğrenci olaylarından ne beklediğini de itiraf ediyordu.



Ergenekon sanığı konuşmasında üniversite olaylarından yeni bir27 Mayısihtilali beklediğini açık açık söylüyor. Peki bu sadece Yalçın Küçük'ün beklentisi mi?

Üniversite olaylarının basit bir öğrenci tepkisi olmadığı, birileri tarafından organize bir operasyon yürütüldüğü bir süredir konuşuluyordu. Küçük'ün konuşması içeriden gelen bir itiraf olarak yorumlandı. İddialara göre Türkiye'deki derin yapı, yıllardır devam eden gizli iktidarını sona erdirecek olan Anayasa değişikliğini engellemeye çalışıyor.

Karanlık planın ilk hedefinde seçimler var. İddiaya göre bu değişikliği daha baştan engelleyebilmek için Anayasa'yı değiştirme sözü veren Ak Parti'nin önü kesilecek. Anayasa değişikliğini rafa kaldıracak iki partili bir koalisyon en büyük hayalleri.

Eğerseçimçabaları etkili olmazsa Üniversite olaylarının topluma yayılması planlanıyor. İddialara göre ülkenin karışması halindeAnayasa değişikliğigündemden düşecek, böylece statüko ve vesayet rejimi kurtarılmış olacak.  

Etiketler :