Perde İnönü'de açılıyor! -20.00

Perde İnönü'de açılıyor! -20.00

Spor Toto Süper Lig'in ikinci yarısının açılış maçı Fİ-Yapı İnönü Stadı'nda Beşiktaş ile Bucaspor arasında oynanacak.

PORTEKİZLİ KARTAL, İNÖNÜ'YE ÇIKIYOR!

Spor Toto Süper Lig'in ilk yarısını lider Trabzonspor'un 14 puan gerisine tamamlayan Beşiktaş, devre arasında yaptığı transferlerle sezona Antalya'da hazırlandı.

Simao Sabrosa, Huga Almeida ve Manuel Fernandes ile kadrosunu güçlendiren Beşiktaş ikinci yarıda Trabzonspor ile puan farkını eriterek ipi göğüslemek istiyor. Bu amaçla sahaya çıkacak olan Beşiktaş, deplasmanda tek golle mağlup ettiği rakibini, taraftarı önünde daha rahat geçmenin planıyla sahaya çıkacak.

Portekizli transferlerini ilk kez İnönü Stadı'na çıkaracak olan Beşiktaş'ta, taraftarların da maç saatinde tribünleri tamamen doldurması bekleniyor.

Bucaspor maçı öncesinde Simao ve Almeida'nın oynamasında sorun yok ancak Tabata'nın sözleşmesi geç dondurulduğu için Fernandes'in lisansının maç saatine kadar yetiştirileceği duyuruldu. Öte yandan sakatlıkları bulunan Nihat Kahveci, İbrahim üzülmez ve Matteo Ferrari'nin bu maçta oynama ihtimali bulunmuyor.

BUCASPOR MUTLAK PUAN İSTİYOR!

Spor Toto Süper Lig'in bu sezonki yenitakımlarındanBucaspor, kötü geçirdiği ilk yarıyı unuttu ve şimdi kalan 17 maçında iyi bir performans sergilyerek ligde kalmayı hedefliyor. Bu doğrultuda Beşiktaş deplasmanından İzmir ekibi puanla ayrılmak istiyor.

Bucaspor'da sakatlıkları buluanan kaleci Atilla ile Orhan Ak'ın durumu maç saatinde belli olacak. Brezilyalı stoper Leandro Gomes'in ise liansı çıkarıldı.

MUHTEMEL 11'LER

BEŞİKTAŞ

Cenk
Ekrem
İbrahim Toraman
Sivok
İsmail
Aurelio
Fernandes
Guti
Quaresma
Simao
Almeida

BUCASPOR
Atilla
Kamil Ahmet
Koray
Orhan Ak
Mulemo
Ragıp
Leko
Musa Aydın
Sercan
Erkan
Beto

STAT: FiYapı İnönü
SAAT: 20:00
HAKEM: Yunus Yıldırım
YAYIN: Lig Tv & Habername Canlı Anlatım Servisi

SADECE BEŞİKTAŞ ŞAMPİYON OLDU!

1959 yılında iki grup halinde oynanan ilk sezon hariç Lig tarihinde geride kalan 51 sezonda 28 kez ilk yarıyı lider bitiren takımlar, 16 kez ilk yarıyı 2.sırada bitiren takımlar şampiyon oldu. Başka bir deyişle 51 sezonun 44'ünde yani %86'sında ilk 2 sırada yer alan takımlar sezon sonunda mutlu sona ulaştı. İlk yarıyı 3.sırada bitiren takımlar 5 kez mutlu sona ulaşırken, ilk yarıyı 4.sırada bitiren takımlar şampiyonluk görmedi.

İlk yarıyı ilk 4 sıra dışında bitirip şampiyonluk gören tek takım ise Beşiktaş oldu. Beşiktaş bu başarıyı 2 kez gerçekleştirdi. 2008-09 sezonundaki son şampiyonlukta 6.sırada ilk yarıyı bitiren Beşiktaş, 1981-82 sezonunda da 5.sırada ilk yarıyı tamamlayıp şampiyon olmuştu. Beşiktaş özellikle 2008-09 sezonunda 2.yarıda oynanan 17 maçta 40 puan toplamış ve sadece 1 yenilgi almıştı. Beşiktaş 1981-82 sezonunda ise 2.yarıda 16 maçta ( 9 galibiyet 7 beraberlik) hiç yenilmemişti.  

KARTAL İLK MAÇLARI SEVİYOR

2006-07 sezonundan beri Beşiktaş takımı 2.yarının ilk lig maçlarını kazandı. Beşiktaş 2006-07 sezonunda 18.haftada sahasında Manisaspor'u 3-1 yenmiş, 2007-08 sezonunda 18.haftada deplasmanda Konyaspor'u 2-1 yenmiş, 2008-09 sezonunda 17.haftada başlayan 2.yarıda sahasında Denizlispor'u 1-0 yenmiş, geçen sezonda kar nedeniyle 18.hafta maçını oynayamayıp 19.haftada deplasmanda M.P.Antalyaspor'u 1-0 yenmişti.

BUCASPOR BÜYÜKLERE ZORLUK ÇIKARMIYOR

Lig tarihinde ilk kez mücadele eden Bucaspor bu sezon Süper Lig'de dört büyüklerle oynadığı 4 maçı da kaybetti. Sahasında Beşiktaş ve Galatasaray'a 1-0 yenilen Bucaspor deplasmanda Fenerbahçe'ye 5-2, Trabzonspor'a 2-0 mağlup oldu. Ancak Bucaspor Ziraat Türkiye Kupası grup maçında Fenerbahçe'yi deplasmanda 3-2 mağlup etmişti.
 

Etiketler :