Perinçek Kız Kardeşini Öldürüyordu!

Perinçek Kız Kardeşini Öldürüyordu!

Örgütüne doğum yapma yasağı koyan Doğu Perinçek, 1976'da üç aylık bebeğini aldırmaya zorladığı kız kardeşinin ölümüne neden oluyordu. Bu ilginç iddia, yeni çıkan bir kitapta yer aldı.

Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı Başkan Yardımcısı Erkam Tufan Aytav'ın kaleme aldığı, 'Aydınlık'tan Kaçanlar' adlı kitap Ufuk Yayınları'ndan çıktı. 1960'lı ve 70'li yıllara damgasını vuran Aydınlık hareketini mercek altına alan kitapta bugün çok farklı noktalarda olan 7 isim eteklerindeki taşları dökerken, hayatlarının bir dönemiyle de hesaplaşıyor. 

Bir dönemin hızlı Maocuları'nın neler yaşadıklarına, neden döndüklerine ışık tutan kitap, Cengiz Çandar, Şahin Alpay, Halil Berktay, Oral Çalışlar, Gülay Göktürk, Ethem Sancak ve Büşra Ersanlı'nın anlatımlarından oluşuyor:

Kitapta en ilgi çeken detay ise Ergenekon tutuklusu Doğu Perinçek'le ilgili... 

Kitapta Perinçek'in örgütte çocuk yapma yasağı koyduğu şu çarpıcı örnekle anlatılıyor. 1976 yılında Gün Zileli'nin eşi (Perinçek'in kız kardeşi Feyza) hamile kalır. Zileli, Doğu Perinçek'in yasağı delmesini fırsat bilip eşinin doğum yapması için izin ister. Perinçek izin vermez. 

Feyza Zileli, parti kararıyla 3 aylık bebeğini mezbaha gibi bir yerde aldırırken çok kan kaybeder ve ölüm tehlikesi geçirir.

HABERVAKTİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.