Perinçek'in emrindeki komutanlar

Perinçek'in emrindeki komutanlar

İddialara göre bu örgütün hedefinde bu milletin Deniz Kuvvetleri'ni bu milletin ordusunu ele geçirmek var.

Amirallere Suikast İddianamesi, iddia edilen ETÖ'nün Doğu Perinçek'in liderliğinde Deniz Kuvvetleri'ne sızdığını anlatıyor. Uyuşturucu ve fuhuş tuzağıyla sızılan yer, bu milletin gözbebeği Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Deniz gücü...

5 PAŞA 4 ALBAY 4 BİNBAŞI

Suikast iddiasıyla tutuklanan teğmenlerde ele geçen "Eruygur" isimli belgede yasa dışı "Karargah Evleri" yapılanmasının emir komuta zinciri var. İddiaya göre 5 amiral 4 albay ve 4 binbaşı da bu örgütle bağlantılı.

AÇIK VE ŞİFRELİ İSİMLER

Listede bazı isimler açık bazıları ise kodlanmış halde. Toplantıya katılanlar Şener Eruygur, K.S, F.I, Levent Görgeç, L,E, D.C ve T.E. Bu toplantının kararları Ergenekon bildirgesi gibi.

DEVAM EDEN DAVA, YAPILARIMIZA ÖNÜ ALINAMAZ ZARARLAR VERMEKTEDİR. BİRİMLERİMİZE DÖNÜK SALDIRILAR SİLİVRİ'Yİ HER GEÇEN GÜN DAHA ZOR DURUMA SOKMAKTADIR. SİLİVRİ'NİN GELECEĞİ KOMUTANLIKÇA GÖREVLENDİRİLEN BİRİMLERE VERİLEN EMİRLERİN VE FAALİYETLERİN BAŞARIYA ULAŞMASINA BAĞLIDIR.

Belgede planların emir komuta zinciri ile hayata geçirileceği anlatılıyor. O zincirin en üst halkasında Doğu Perinçek var. Halkalardaki albaylar ve yarbaylar köpü eleman olarak görünüyor. Bütün zincirlerde ikinci ortak isim şüpheli bir intiharla ölen Yarbay Ali Tatar. Perinçek'le hücre evleri arasındaki köprünün ise Tutuksuz sanık Tuğamiral Levent Görgeç olduğu iddia ediliyor.

"ERGENEKON'UN 4. LEVENT'İ"

İddianameye göre bu notlarda geçen isimler "Karargah Evleri" başkanı olduğu ileri sürülen Teğmen Ülkü Öztürk'e soruldu.

KADİR SAĞDIÇ'I KORAMİRAL OLARAK HATIRLIYORUM. FARUK İLGAR'I TUĞAMİRAL OLARAK HATIRLIYORUM. LEVENT GÖRGEÇ, LEVENT ERKEK VE DENİZ CORA'YI TANIMIYORUM. TÜRKER ERTÜRK İSE HARP OKULU'NDAYKEN ALAY KOMUTANIMDI.

"TEĞMENLERLE TANIŞTIRILACAK BİNBAŞILAR"

Bir başka belgeden de teğmenleri koruyup kollayan, onları yönlendiren ara rütbelerde de subayların olduğu anlaşılıyor.

GEREKLİ OLAN PARA KAYNAKLARI İLE İRTİBAT KURACAK ŞAHISLARIN BELİRLENMESİ GELEN PARALARIN DAĞITIMINI YAPACAK ŞAHISLARIN BELİRLENMESİ BNB. A. B., BNB S. O. ,BNB. O. H. İLE TANIŞTIRILACAK TEĞMENLERİN BELİRLENMESİ. R. B. VE T, KOMUTAN İLE İRTİBAT KURACAK YENİ TEĞMENLERİN BELİRLENMESİ

12 "Karargah Evi" hücresini ve o evlerde kalan teğmenleri kod adlarıyla ortaya çıkaran dokümanlarda üst düzey komutanların da adı var. Hücre elemanı olduğu ileri sürülen Teğmenler Onlar için direktör diyor.

"K.A PAŞA'NIN E. PAŞA'DAN ALDIĞI TALEP VE YÖNERGELERİ İLGİLİ DİREKTÖRLERE (B.A PAŞA ÖNCELİKLİ OLARAK, ONUN ÜZERİNDEN DİĞER DİREKTÖRLERE İLETİLMESİ", "B. PAŞA İÇİN RANDEVU AL." "D. PAŞADAN GENEL ANLAMDA VE ÖZELDE DİREKTİFLER ALINMASI GEREKİYOR"

Amirallere Suikast Soruşturması kapsamında adı geçen 5 amiral, 4 albay ve 4 binbaşıdan bazıları geçtiğimiz günlerde ifade verdi. Haklarında iddianame hazırlanıp hazırlanmayacağı ise ilerleyen süreçte belli olacak...

 

Etiketler :