Peru'nun eski "first lady"si FAO'nun İsviçre temsilcisi oldu

Peru'nun eski "first lady"si FAO'nun İsviçre temsilcisi oldu

Eski Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala'nın eşi Nadine Heredia, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) yurt dışı irtibat bürosunun başına getirildi.

LIMA (AA) - Eski Peru Devlet Başkanı Ollanta Humala'nın eşi Nadine Heredia, Birleşmiş Milletler (BM) Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) yurt dışı irtibat bürosunun başına getirildi.

Seçim kampanyası yardımlarını gizlediği iddialarıyla açılan soruşturma kapsamında haziran ayında hakkında 4 ay yurt dışına çıkma yasağı getirilen Heredia'nın, bugün, FAO'nun İsviçre'deki irtibat bürosunun başkanlığı görevini üstleneceği belirtildi.

Peru Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, Heredia'nın işe alınmasının devam eden yasal sürece "müdahale" anlamına geldiği savunuldu.

FAO'dan yapılan açıklamada ise Heredia'nın şeffaf ve titiz bir şekilde seçildiği bildirildi. Aslen sosyolog olan Heredia'nın, aldığı eğitimle Çinli bir ziraat mühendisinin yerine görevlendirildiği kaydedildi.

Eşi Humala'nın 2006 ve 2011 seçim kampanyasına Venezuela'dan kayıt dışı sağlanan para yardımını gizlemekle suçlanan Heredia, iddiaları reddetmişti.

Ollanta Humala'nın devlet başkanlığı süresi temmuz ayında sona ermişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.