Pervasız hırsızların soygunu kamerada

Pervasız hırsızların soygunu kamerada

Kadıköy'de bir market, hırsızlar tarafından kısa süre içerisinde soyuldu.

Sabaha karşı meydana gelen hırsızlık, güvenlik kameralarınca saniye saniye görüntülendi. Soygun sırasında rahat hareket eden 4 hırsızın alarmın çalmasına rağmen soyguna devam etmesi dikkatlerden kaçmadı.

Olay, sabaha karşı 05. 43 sıralarında meydana geldi. Kadıköy'ün en işlek caddesinde meydana gelen soygunda marketteki 8 bin liralık sigara 2 dakika içinde çalındı. Tanınmamak için yüzlerini ve başlarını kamufle eden hırsızlar, hedef belirledikleri marketin önünde otomobille geldi. İş yerine ait iki kamera tarafından kaydedilen soygunda yaklaşık 8 bin liralık sigara çalındı.

Kamera kayıtlarına yansıyan görüntülerde zanlıların soğuk kanlı görüntüleri görenleri hayrete düşürdü. Görüntülerde; gıda merkezinin kilitli kapısını demir levyelerle saniyeler içinde açan hırsızlar raflardaki sigaralara yöneliyor. Bir zanlı kapıyı sırtıyla açık tutarken diğer zanlılar ise raflardaki sigaraları dışarıda hazır bekleyen otomobile taşıyor. Yaklaşık 2 dakika içinde raflardaki bütün sigaraları alan 4 hırsızın kendilerinden emin davranışları görenleri hayrete düşürüyor. Marketteki alarm sisteminin devreye girmesine aldırmayan zanlıların iş yerindeki kameralara rağmen soyguna devam etmeleri ise pes dedirtiyor. İstediklerini alarak olay yerinden kaçan hırsızlar izlerini kaybettiriyor.

Bu arada alarm sisteminin devreye girmesiyle soygundan haberdar olan iş yeri sahibi, polise haber verdi. Yaklaşık 20 dakika sonra olay yerine gelen polis kaçan zanlıların yakalanması için çalışma başlattı.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :