Pes etmedi şimdi üniversitede okuyor

Pes etmedi şimdi üniversitede okuyor

İlköğretimden mezun olduktan sonra geçirdiği trafik kazasının ardından sakat kalan Hatice Boztaş (20), Cumhuriyet Üniversitesi'ni kazanınca ailesi kızlarını yalnız bırakmadı.

Denizli'de yaşayan ve ilköğretim okulundan mezun olduktan sonra geçirdiği trafik kazasının ardından belinin kırılması sonucu yatağa bağlı kalarak yaşayan Hatice Boztaş pes etmeyerek Açık Öğretim Lisesi'ni bitirdi.

Daha sonra girdiği LYS sınavında 396 puan alarak Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sınıf Öğretmenliğini kazanan Hatice Boztaş'ın ailesi, kızlarını yalnız bırakmayarak Denizli'den Sivas'a taşındı. 2010-2011 eğitim-öğretim yılının başlamasıyla Boztaş'ı her gün otomobille babası okula nbırakıyor. Sınıfa kadar babasının desteğiyle gelen Hatice Boztaş burada sınıfa getirilen özel bir masa ile ders yapıyor.

Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ayhan Öztürk öğrencinin daha rahat eğitimini sürdürebilmesi için okulda bulunan tuvaletlerde düzenleme yapacaklarını, Yapı İşleri Daire Başkanlığı'nın da asansör yapımını üstlenerek binaya en kısa zamanda asansör yapacağını söyledi.

Hatice Boztaş'ın babası Veli Boztaş maddi imkansızlıklardan dolayı küçük kızının üniversite kaydını yaptıramadığını dile getirerek kızının ihtiyaçlarını karşılayamayacağı için Denizli'den Sivas'a taşındıklarını söyledi. Boztaş, "Kızım Hatice 2004 yılında geçirdiği trafik kazası geçirdi. Bir yıl yatağa mahkum olarak yaşadı. İkinci yıl kendisini toparlamaya başladı. Üçüncü yıl yürümeye başladı ve bunun kaydını Denizli'de Açıköğretim Lisesi'ne kaydını yaptırdık. Okulunu normal sürede bitirdi. Aynı zamanda küçük kızım da Akdeniz Üniversitesi Denizcilik ve Liman İşletmeciliği Bölümü'nü kazandı. Yalnız ona kayıt yaptıramadık. Ekonomik durumum zayıf olduğundan bir süre askıya aldık. Birçok işi kendisi göremeyeceği için biz de ihtiyacımız kadar eşya aldık geldik. Hala evde televizyon bile yok" şeklinde konuştu.

Geçirdiği trafik kazası sonrası sakat kalan Hatice Boztaş ise önce engeller ile yaşamayı öğrendiğini, daha sonra hayat ile savaşmaya başladığını belirterek, "2004 yılında trafik kazası geçirdim. Türkiye engellilerin nasıl yaşam sürdüğünü bilmediğinden çok zorluk yaşıyorum. Birçok engellerle karşılaştık. Trafik kazası geçirdikten sonra hayatım değişti. Önce bununla yaşamayı öğrendim, sonra mücadeleye hazırlandım" dedi. Fakülte dekanlığı ve üniversite rektörlüğü tarafından şartların iyileştirileceğini söyleyen Boztaş, "Sıkıntıyı şu an geçici bir süre olarak yaşıyoruz. Dekanlığım ve rektörüm sağ olsunlar benim engelli olduğumu öğrenince hemen okulumuzda engelliye yönelik projeler hazırladılar. ÖSS'ye hazırlanırken önce şubata kadar evde kendim hazırlandım. Daha sonra dershane desteği aldım" dedi. Denizli'den ailesi ile birlikte Sivas'a taşındıklarını söyleyen Boztaş, "Denizli'de kirada oturuyorduk. Sivas'ı kazanınca ailemle beraber Sivas'a taşındık. Kardeşim Akdeniz Üniversitesi'ni kazanmıştı. Maddi durumdan ötürü onu bir süre eğitimini durdurduk maddi durumdan ötürü. Ben okuyacağım, olursa kardeşim de devam edecek" diye konuştu.

Etiketler :