Peygamber Dönemine Eleştiri

Peygamber Dönemine Eleştiri

Sezer'in tek oyluk rektörü coştu! Kastamonu Üniversitesi Rektörü Gökçebay, Hz. Muhammed dönemini ve İmam Hatip Liselerini eleştirdi...

Kastamonu Üniversitesinin açılış töreninde konuşma yapan Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bahri Gökçebay, İmam-Hatip Liselilere alenen hakaret etti. "Popülist politikaların peşinde hiç ayrılmayan kimi siyasetçiler imam hatip liselerini savunurken "insanlar çocuklarının eğitimi sırasında dinini de öğrensinler diye imam-hatip liselerine göndermek istiyorlar" savını ileri sürüyorlar. Bu sav tümüyle yanlış hatta toplumu tümüyle aldatmaya yöneliktir" iddiasında bulunan Rektör Gökçebay, "Dini eğitim, 1400 yıl öncesinin tartışılamayan ve eleştirilemeyen kurallarına dayanır. Bu durum keskin bir biat kültürünü yaratır" diyerek hakaretlerine devam etti.

İmam-Hatip Lisesi Mezunları ile diğer liselerden mezun olan öğrencilerin aynı sınıf içerisinde eğitim görmesinin mümkün olmadığını da ileri süren Gökçebay, "Bu koşullar altında aynı sınıf içerisindeki öğrenciyi nasıl yetiştireceksiniz? Biata dayalı düşünceye göre mi, felsefi düşünceye göre mi? İkisinin bir arada olması bilimsel açıdan olanaksızdır" diye konuştu. Konuşmasında Hürriyet Gazetesi Başyazarı Oktay Ekşi'nin bir yazısını referans gösteren Gökçebay, YÖK'ün hazırladığı tasarıyla, bu ülkenin kuruluş felsefesine ihanet ettiğini iddia etti.

Tek oy almıştı!
Kastamonu Üniversitesi için yapılan rektörlük seçimlerinde kendi oyuyla birlikte sadece 2 oy almasına rağmen dönemin Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından Rektörlüğe atanan Gökçebay, daha önce de üniversitedeki mescidi kapatmıştı. Önceki dönemlerde Ankara Üniversitesi'ne bağlı olan Kastamonu Meslek Yüksekokulu'nda uzun yıllar müdürlük yapan Prof. Dr. Bahri Gökçebay, başörtülü öğrencileri ve onların protestolarını destekleyen erkek öğrencileri "Sizi sınıfta bırakırım" diye tehdit etmişti. Rektör Gökçebay'ın, yaptığı hukuksuzluklar nedeniyle öğrencileri tarafından TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na şikayet edildiği de bilinenler arasında.

Kaynak: Milli Gazete

Etiketler :