Peygambere 20 yılda yazılan şiir birinci oldu

Peygambere 20 yılda yazılan şiir birinci oldu

Peygamber Hz. Muhammed'e olan aşkını anlatacak kelimeleri 20 yılda olgunlaştıran şairin şiiri Rusya'daki yarışmada birinci oldu. Rusya Yazarlar Birliği üyesi ve Lev Tolstoy Ödülü sahibi Timur Zulfikyarov'un birinci olan şiiri:

88 ŞİİR ARASINDA BİRİNCİ

Rusya Müftüler Konseyi'nin bu yıl 5'incisini düzenlediği "Âlemlere Rahmet: Peygamber Hz. Muhammed" adlı şiir yarışmasında 20 yılda yazılan şiir birinci oldu. Yarışmada organizasyon komitesine gelen en iyi 88 şiir internet ortamında oylamaya sunuldu. Rusya Yazarlar Birliği üyesi ve Lev Tolstoy Ödülü sahibi Timur Zulfikyarov, "Hz. Muhammed'in Küçüklüğünden Bir Gün" şiiri ile bu yılın birincisi seçildi.

YARATAN'IN EN SEVGİLİSİ

Şiiri 20 yılda yazdığını söyleyen Zulfikyarov, Efendimiz'in (SAV) hayatından bir gününü yazarken, tüm hayatını hayal etmeye çalıştığını belirtti.

Birincilik ödülü alan şiir şöyle: "Dünyanın başka şehirlerinde de gece ışıkları güzel, ancak tüm bu dünya şehirleri, Peygamber Muhammed'in ellerini ısıtmaya çalıştığı küçük ateşin ışığı kadar değerli değil. En son evlat en sevilendir.. Bu yüzden O Yaratan'ın en sevgilisi..."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :