Peygamberiz dediler dolandırdılar

Peygamberiz dediler dolandırdılar

Çorum'da, kendilerini Hızır ve İlyas peygamber olarak tanıtan 33 yaşındaki Hakan Özkan ile 30 yaşındaki Orhan Çelik, cennetten yer ayarladıkları yalanıyla 5 kişiden 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para alarak kaçtı.

Kayseri'den Çorum'a gelen Hakan Özkan ile Orhan Çelik, perşembe günü Çorum’da camiye giden ve dini sohbetlere katılan kişileri takip etti. Özkan ile Çelik yolda gördükleri kişilere iddiaya göre kendilerini Hızır ve İlyas peygamber olarak tanıtıp, cennetten yer ayarladıklarını ve kendilerine verilecek paraların iki katı olarak geri döneceğini söyledi. Sahte peygamberler, kandırdıkları 5 kişiden yaklaşık 20 bin lira değerinde ziynet eşyası ve nakit para alarak kaçtı.
Hakan Özkan ve Orhan Çelik'i paralarını verdikten sonra bir daha göremeyen ve dolandırıldıklarını anlayanlar polise başvurdu. Mağdurlar ifadelerinde, “Kendilerini peygamber olarak tanıttılar. Birisi ‘Ben Hızırım bana verdiğiniz para iki katına çıkar’ dedi. Daha sonra bizden 10 kuruş istedi. Bunu bir tencerenin içine koyarak toprağa gömdürdü. Daha sonra da cennetten yer ayarlıyoruz. Bize paralarınızı verin, daha da çoğalsın diyerek paralarımızı aldılar. Ancak daha sonra dolandırıldığımızı anladık” dedi.
İl genelinde geniş çaplı soruşturma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, dolandırılan kişilerin tarifi üzerine, kendisini Hızır peygamber olarak tanıtan Hakan Özkan’ı, Kayseri Emniyet Müdürlüğü ile yaptığı ortak operasyon sonucu Kayseri’de yakalayıp Çorum’a getirdi. Özkan polisteki ifadesinde, “Kendimizi peygamber olarak tanıtıp vatandaşlardan para aldık” dedi. Özkan, dün akşam çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine konuldu.
Olayda kendini İlyas peygamber olarak tanıtan Orhan Çelik’in yakalanması için de geniş çaplı soruşturma sürüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :