Pilotlar uçağa akrobasi yaptırdı, yolcular panik oldu

Pilotlar uçağa akrobasi yaptırdı, yolcular panik oldu

Türk Hava Yolları (THY) pilotları, Adana-İstanbul arasında seyahat eden yolculara heyecan ve korkulu dakikalar yaşattı.

Alınan bilgiye göre olay, THY'nin Adana ile İstanbul arasında sefer düzenleyen TK 463 sefer sayılı Boeing 737-800 tipi uçağında dün yaşandı. THY pilotları, 150 kadar yolcuyu aldıktan sonra saat 12.20'de Adana'dan havalanmak için taksi yolunda ilerlemeye başladı. Pist başına gelince hiç beklemeden motorlarına gaz verilen uçak hızlandı. Pilotlar, uçağı arka tekerleri üzerine kaldırıp ön teker havada 2 bin 750 metrelik pistin bitimine az bir mesafe kalıncaya kadar bu şekilde ilerledi. Yolculara "Acaba uçak kalkamayacak mı?" paniği yaşatan pilotlar pist sonuna gelince ancak havalanabildi. THY uçağının saat 13.40'da İstanbul Atatürk Havalimanı'na inişi de akrobatik oldu. Hızlı ve dengesiz şekilde alçalıp piste yaklaşan uçak tekerleklerini sert şekilde beton zemine çarptı. Lastiklerin esneme nedeniyle birkaç kez zıplayan uçak daha sonra piste tutunarak, durabildi.

Finlandiya'da rehberlik yapan Adanalı Hasan Bulut isimli yolcu, yolculuk sırasında ölüp ölüp dirildiklerini belirterek, pilotlardan şikayetçi oldu. Eşi Rııkkatulia Jaruinen ile Türkiye'de tatil yapan gurbetçi, uçakta yabancı turistlerin de bulunduğu hepsinin pilotları eleştirdiğini ifade etti.

Bulut, ''Şakirpaşa Havalimanı'ndan kalkış bir felaketti. Pilotlar uçağa sanki akrobasi yaptırdı. Ön teker havadayken arkada tekerleri üzerinde neredeyse pist sonuna kadar öylece gitti. Yıllardır uçan birisiyim ama hepimiz başımıza bir şey gelecek diye panikledik. İniş de farklı değildi. Sanki yere bilerek çarptık. İçimiz dışımıza çıktı. Uçağı acemi biri kullandırıyor gibiydi. Pilotlar eğitim almıyor mu, denetlenmiyor mu Allah aşkına. Türk olarak turistlerin yanında utandım. THY'ye yakışmıyor.'' siteminde bulundu. Finlandiyalı Rııkkatulia Jaruinen de, ilk defa kötü bir uçak yolculuğu yaptığını ve asla unutmayacağını dile getirdi.

Bu arada Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü emniyetli uçuşa azami dikkat etmeleri konusunda havayolu şirketlerine zaman zaman uyarılar yapıp denetlemelerde bulunuyor

Etiketler :