Piyasalar Bu Haberle Uçtu

Piyasalar Bu Haberle Uçtu

Fitch kredi notunu 2 derece birden yükseltti. İMKB yükseldi, döviz piyasası geriledi

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch, Türkiye'nin kredi notunu iki kademe yükselterek, BB(+)'ya çıkarttı.

Kuruluş, uzun vadeli ulusal para cinsinden notunu da, BB'den, BB(+) ve Türkiye'nin ülke tavan notunu da, BB'den BBB(-)'ye yükseltti.

Türkiye'nin, döviz ve lira cinsinden uzun vadeli kredi notunu, Ekim ayında ''pozitif'' izlemeye almıştı.

Fitch tarafından yapılan açıklamada, ''pozitif'' izleme sonucunda, Türk ekonomisinin küresel mali kriz karşısındaki dayanaklılığı nedeniyle, yıl sonuna kadar kredi notunun yükseltilebileceği vurgulanmıştı.

İMKB yükselişini sürdürüyor

Güne 0.75 oranında yükselişle 48 bin 257 puandan başlayan İMKB gün boyu dalgalı seyir izledi. Fitch'in kredi notu yükseltme haberinin ardından dik bir yükselişe başlayan İMKB 2. seansta 3.07 oranında artı pozisyonunu koruyor.

İMKB'nin yükselişine paralel olarak ise döviz piyasasında düşüşler yaşanıyor. Sabah saatlerinde 1.50 TL'den işlem gören dolar Fitch'in açıklamasından sonra 1.4840 TL'ye kadar geriledi. Euro ise sabah 2.2580 TL'den işlem görürken açıklamanın ardından düşüşe geçti ve 2.4840 TL'den işlem görmeye devam ediyor.

Para piyasalarının yanı sıra altın da yükselişine ara vermeden devam ediyor. Çeyrek altın fiyatları 100 TL'ye ulaştı. Cumhuriyet altını ise 393 TL'den serbest piyasada işlem görüyor.

Etiketler :