PKK 2012'yi final yılı ilan etti

PKK 2012'yi final yılı ilan etti

Hakkâri'de teslim olan bir örgüt üyesinin verdiği bilgilerde, Gaziantep'te meydana gelen 9 kişinin ölümü, 60 kadar kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan bombalı saldırı olayına açıklık getirdi.

Bombalama eylemcilerinin Kandil'de eğitim gördüğünü ve bunların sayılarının 150 kadar olduğunu belirten örgüt üyesi, “Bunlar kendilerine ölümsüzler taburu adını verdi. 2012 yılını da kendileri için final yılı olarak ilan ettiler” dedi. Öz Savunma Birlikleri (ÖSB) olarak bilinen bombacıların nasıl bomba hazırladıklarını ve nasıl temin ettiklerini verdiği ifadesinde ayrıntılarıyla dile getiren Örgüt üyesi şu bilgileri verdi: 

 

“Eylemde kullanılan büyük ve küçük tüpleri, kabloları ÖSB'de görevli örgüt mensupları kendi imkanları ile milislerinden temin ediyorlar. Bu hazırlıklar bittikten sonra Özel Kuvvetlere bağlı 2-3 kişilik bir birim Irak'ın kuzeyinde Zap suyunun etrafında bulunan kampa giderek orada bulunan üst düzey yöneticilerin yaptığı düzeneği alarak eylemin yapılacağı yere getirerek PİR DOĞAN (K) a kapalı kutu içerisinde teslim ediyorlar. Bu düzeneğin patlatılması için ayrı bir şifreli düzenek hazırlanmaktadır. Eylem yapacak gruba bunlar teslim edildikten sonra grubun mayıncısı olan PİR DOĞAN (K) tarafından eylemde kullanılacak malzemeler ve mühimmatlar eylem yerlerine yerleştirilir. Mayıncı tarafından hazır gelen düzenek kablolar aracılığıyla hazırlanan patlayıcıya bağlanır. Eylem yapılacak yerin durumuna göre en az Jemmer etkisinden kurtulmak için 500 metre ile 1000 metreye kadar kablo çekerler. Kablonun uzunluk mesafesi arttığı zaman telsiz mandallama sistemi etkisiz kaldığından dolayı ateşlemeyi yapmak için bölgeye akü getirilmektedir. Bu tür eylemlerde ilk önce büyük bomba patlatılarak eylem gerçekleştirilir. Bunun yanında büyük bombanın çaprazına sağına soluna kısa mesafeli aralıklarla tuzaklama bombalarda yapılarak patlatılır. Bunun amacı ise büyük patlamadan sonra meydana gelen saldırı olayında yaralanan güvenlik güçlerine yardıma gelebilecek diğer grupların olaya müdahalesini engellemektir.” 

 

FİNAL YILI

 

PKK Başkanlık konseyinin 2012 yılını örgütün final yılı ilan ettiğini dile getiren Örgüt üyesi, “Bundan dolayı metropoller ve kırsal alanda büyük eylemler gerçekleştirmeyi planlamaktadırlar. Ancak ben nerelere eylem yapacaklarını bilmiyorum. Ancak yeni oluşturulan ölümsüzler taburu fedai türü eylem yapmak için gerekli eğitimlerini aldılar. Bunlar kendilerine verilecek talimatlar doğrultusunda özellikle metropol illere birer ve ikişer gruplar olarak gönderirler. Bunlar eylem yapacakları yere giderken ÖSB'nin hazırladığı milislerden faydalanırlar. Ölümsüzler taburunda bulunan ve eylem için giden gruplara eylemi yapacakları niteliğe göre limitsiz para verilmektedir. Bu örgüt mensupları ÖSB'nin temin ettiği milisler aracılığı ile kendilerine problemsiz araç ve ev alırlar. Burada kendilerini uzun süre kamufle ettikten sonra beklemeye başlarlar. Metropollerde yapılan eylemler Ölümsüzler Taburu tarafından görevlendirilen örgüt mensuplarınca gerçekleştirilir. Bu grup HPG' den ve diğer oluşumlardan ayrı bir yerde konuşlandırılmıştır. Kampları Kandil' dedir. Yaklaşık 150 kişilik bir güçten oluşmaktadır. Bu gruba özel adam seçilir. Genelde üniversite ve metropole uyum sağlayacak kişilerden seçilir. Hiçbir şekilde diğer yapılarla irtibata geçmezler ve kamplarında yüzleri maskeli gezerler. Bunlara her türlü suikast, patlayıcı madde eğitimi verilir. Eyleme gönderilirken de ÖSB tarafından kontrollü bir şekilde gönderilir. yakalanmalarının önüne geçmek için öncü ve artçı olarak ÖSB görevlileri bulunur. Öncü ekipler gidecekleri bölgede güvenlik güçleri tarafından herhangi bir tedbir alınıp alınmadığını kontrol ederler. Yol uygunsa gidilecek yere götürülür. ÖSB tarafından bunlara sahte kimlik bilgileri kullanılarak gerçek kimlikler çıkartılır.” 

 

BOMBA İÇİN ARAÇ SATIN ALIRLAR

 

Örgüt üyesinin verdiği önemli bilgiler arasında, “Kendilerinde bulunan paralarla eğer bombalı eylem yapılacaksa araç alırlar. Kendilerine gelen patlayıcı maddeyi bu araçlara yerleştirdikten sonra uzaktan kumanda (araba v.b.) ile eylemi gerçekleştirirler. En son Özel Kuvvetler taburunda faaliyet gösteren örgüt mensupları Kayseri ilinde bu tür bir eylem gerçekleştirdiler. Özel Kuvvetler taburu eylemlerinde yanlarında uzun ve kısa namlulu silah, susturucu bulunan tabanca bulundurmaktadırlar. Ayrıca ÖSB metropollerde yapacağı eylemlerde iki tür taktik uygulamaktadır. Ana hedefin bulunduğu noktaya bombalı aracı yerleştirirler. Bu hedefin yakın mesafesinde bulunan kritik bir yere ise ikinci düzeneği yerleştirirler. Birinci bombayı patlattıktan sonra güvenlik güçlerinin olay mahalline gelmesine müteakip ikinci bombayı da patlatarak zayiatın artmasını hedeflemektedirler. Ayrıca Özel Kuvvetler taburunda bulunan örgüt mensupları suikast eğitimi de almaktadırlar. Suikast yapılacak hedefi belirlediklerinde kendilerine ulaştırılan veya yanlarında olan susturucu silahla hedefi vurduktan sonra olay mahallinin yakınında bulunan ikinci bir örgüt mensubu tarafından kaçış güzergahının belli noktalarına önceden kaçışı kolaylaştırmak için ve kargaşayı artırmak için iki değişik noktaya uzaktan kumandalı bomba yerleştirilir ve eylem bu şekilde gerçekleştirilir. Örgüt önümüzdeki süreçte bu yöntemi muhtemelen metropol illerde veya diğer illerde devlet büyüklerince yapılacak ziyaretlerde uygulamaya koyacağını düşünüyorum.” Yer aldı. 

ÖSB, Reşit Dostum kod adlı örgüt liderine bağlı olduğunu dile getiren PKK'lı, “Ancak hangi eyalette eylem yapacaklarsa ihtiyaç duymaları halinde bu bölgelerin tabur komutanlarından destek isterler. ÖSB sorumlu olduğu tüm bölgelerin lojistik malzemelerini temin ederek teslim eder” dedi. 
  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.