PKK bu isimleri öldürecek

PKK bu isimleri öldürecek

Abdullah Öcalan’ın tehdit sözleri ve PKK’nın suikast yapacağı istihbaratları üzerine ünlü isimlere koruma tahsis edildi.

Abdullah Öcalan’ın tehdit ettiği ve PKK’nın hedefinde oldukları belirlenen Anayasa Komisyonu Başkanı AK Partili Burhan Kuzu, Taraf gazetesi yazarı Emre Uslu, yazar Önder Aytaç ve sanatçı Rojin’e polis koruması verildi. Star gazetesi yazarı Mehmet Metiner, Muhsin Kızılkaya, Kemal Burkay gibi isimlere yönelik saldırı planları açığa çıkan örgütün yeni hedefinde Önder Aytaç, Emre Uslu, Burhan Kuzu ve Rojin var. Abdullah Öcalan’ın son görüşme tutanaklarında isimleri geçen Aytaç, Kuzu, Uslu ve Rojin’e yönelik olarak PKK’nın da saldırı hazırlığı yaptığı tespit edildi. Bu isimler emniyete çağrılarak bilgilendirildi ve kendilerine polis koruması verildi. Daha önce yazmış olduğu “PKK Kandil’e çekilsin, devlet Öcalan ile görüşsün” yazısı nedeniyle hakkında dava açılan Emre Uslu, şimdi de örgütün hedefi haline gelmiş oldu. Bu durumu çelişki olarak gördüğünü söyleyen Emre Uslu, niçin hedef haline geldiğini kendisinin de tam olarak bilmediğini söyledi.

Almanya konserini iptal etti

Uslu, evine ya da arabasına yönelik bir silahlı saldırı istihbaratı nedeniyle bu korumanın kendisine verildiğini anlattı. Koruma verilen isimlerden Rojin ise daha önce de örgütün tehditlerine maruz kalmıştı. Kürt sanatçı Rojin’in Almanya’da daha önce planlanan bir dizi konserinin de iptal edildiği belirtildi.

 
www.gazeteajans.com


 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.