PKK düğün bastı: 3 ölü, 4 yaralı!

PKK düğün bastı: 3 ölü, 4 yaralı!

PKK, İran-Türkiye sınırında düğün yapılan bir köyü bastı. Damadı öldürürken 4 çocuğuda yaraladılar.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve İran güvenlik güçlerinin gerçekleştirdiği operasyonlarında ağır kayıplar veren, uyuşturucu ticaretinde büyük darbe alan terör örgütü PKK'nın yaşadığı finansman krizini aşmak için Türkiye-İran sınır bölgesinde Kürtlerin yaşadığı köylere yönelik haraç toplama faaliyetlerini yoğunlaştırdığı bildirildi.

Türkiye-İran sınırındaki Begale köyüne gelen ''Hogir'' kod adlı teröristin elebaşlığını yaptığı bir grup Berivan K. ve Emrah S'nin düğününü bastı. ''Örgüt adına vergi toplamakla görevlendirildiklerini'' söyleyerek, köylülerden hane başına 1500 lira haraç isteyen teröristler ile köylüler arasında tartışma çıktı. Köylülerin güç şartlarda yaşadıklarını ve bu parayı veremeyeceklerini söylemesi üzerine teröristlerin bir hafta sonra yeniden geleceklerini para vermeyenlerin çocuklarını alacaklarını söyledikleri kaydedildi.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine gelin Berivan K. ve damat Emrah S'yi yanlarında götürmeye çalışan teröristlere köylüler karşı koydu. Çıkan arbedede teröristlerden birinin silahını kapan Emrah S. teröristlerin elebaşı ''Hogir'' ile ''Dijvar Muş'' adlı teröristi öldürdü, bir teröristi de yaraladı.

Teröristler çatışma sırasında damat Emrah S'yi öldürdü. Olayda Zeynep, Ali, Firuz, Resul adlı çocuklar da yaralandı. Güvenlik güçlerinin olaydan sonra kaçan teröristleri yakalamak için operasyon başlattıkları kaydedildi.

Irak ve Suriye'de yaşayan Kürtler ile PKK'lı teröristler arasında geçtiğimiz aylarda benzer haraç kavgası yaşanmıştı. PKK'lı teröristler, Irak'ın Bervari bölgesinde hayvancılık yapan Kürt ailelerden ''vergi'' adı altında, keçi ya da koyun istemişler, ancak köylülerin karşı koyması üzerine çıkan çatışmada, 3 örgüt mensubu ile 5 köylü ölmüştü.

Yine, Ömer Kokuyan'ın elebaşlığını yaptığı PKK'lılar ile Suriye'nin Haseke Ras Al Ayn yöresinde yaşayan KDP yanlısı Ketkan ailesi arasında yaşanan ''haraç kavgasında'' Alaettin Şeyho Ketkan ile Ömer Kokuyan'ın kardeşi Bekir Kokuyan ve yeğeni Halil Bekir Kokuyan hayatlarını kaybetmiş, her iki taraftan da çok sayıda kişi yaralanmıştı.

Etiketler :