PKK, Eylemsizliğe son verdiğini açıkladı

PKK, Eylemsizliğe son verdiğini açıkladı

PKK terör örgütü 13 Ağustos'ta başlattığı eylemsizlik sürecini 'kısmen' bitirdiğini duyurdu. Örgütün üst siyasi yapılanması KCK Yürütme Konseyi adına dün yapılan açıklamada, 13 Ağustos'tan bu yana devam eden eylemsizlik sürecinin bitirildiği duyurulurken,

Açıklamada, militanların saldırıda bulunmayacağı ancak kendilerine yönelik müdahaleler karşısında daha etkili savunma yapılacağı belirtildi. Daha önce ilan edilen ateşkeslere vurgu yapan terör örgütü, tüm bu süreçler karşısında hükümetin hiçbir adım atmadığını iddia etti. Terör örgütünün internet sitesinde yayınlanan açıklamada, sürecin kalıcı bir ateşkese dönüşmesi için daha önce duyurulan ön şartların yerine getirilmediği savunuldu.

BARIŞ ELÇİSİNİ ÖCALAN'IN AVUKATLARI ENGELLEDİ

PKK'nın ateşkes kararını bitirdiği mart ayı öncesinde çocukları dağda olan ailelerin İmralı'ya göndermeyi planladığı barış elçisi, Öcalan'ın davalarını takip eden Asrın Hukuk Bürosu engeline takıldı. Çocukları dağda olan ailelerin kurduğu 'Gençler Ölmesin Ocaklar Sönmesin Girişimi' adına Abdullah Öcalan'ın ateşkes kararını uzatması yönünde talepte bulunmak için İmralı'ya göndermeyi planladığı BDP'li Mahmut Alınak'a, Asrın Hukuk Bürosu engel çıkardı. Dün yapılan yazılı açıklamada, aynı zamanda avukat olan Mahmut Alınak'a, Asrın Hukuk Bürosu'nun vekalet vermediği belirtildi. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: "Bundan önce yaptığımız açıklamada, PKK'nın eylemsizlik kararı hükümet ve sivil siyaset tarafından değerlendirilmediği için çatışma tehlikesinin tekrar ortaya çıktığını belirtmiş, Öcalan'ın, 'Marta kadar umduğum yönde bir gelişme olmazsa aradan çekileceğim' dediğini, bu durumda Kürt meselesinin kan dökülmeden çözümlenmesinden yana olan herkesin ve tüm anne ve babaların bir şeyler yapması gerektiğine dikkat çekmiştik. Öcalan'ın eylemsizlik kararının sürdürülmesini sağlaması talebini Mahmut Alınak, Öcalan'a iletmek için bu hafta içinde İmralı'ya gidecekti. Ne yazık ki gelişmeler, umduğumuz gibi olmadı ve Mahmut Alınak, İmralı'ya gidemedi. Çünkü Asrın Hukuk Bürosu avukatları vekalet vermedi."

Asrın Hukuk Bürosu'ndan yapılan açıklamada ise vekalet verilmeme gerekçesi şöyle açıklandı: "Adaya gidecek avukatların listesini aylık yapıyoruz. Muhtemelen yerler dolu olduğu için gidememiştir. Avukatlar önceden kendilerini ayarlıyorlar. Kesinlikle izin verilmedi gibi bir şey söz konusu olamaz."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :