PKK içindeki Ergenekoncular

PKK içindeki Ergenekoncular

İstanbul'dan Kandil'e terörist hattı kurmakla görevli eski bir PKK'lının emniyet ifadesi, örgütün Ergenekon bağlantısını bir kez daha ortaya koydu.

Derin yapılanmanın, terör örgütü PKK'nın bir kanadını kirli eylemlerinde taşeron olarak kullandığı Ergenekon operasyonları sırasında ele geçirilen bilgi ve belgelerde ortaya çıkmıştı.

Terör örgütünün sözde 'İstanbul eleman kazandırma ve para toplama' sorumlusu olan eski PKK'lı Ercan Aydın ifadesinde örgüt içerisinde Ergenekon'la bağlantılı bazı yöneticilerin isimlerini verdi.

İfadeye göre parçalanma sürecine giren örgütün diğer kanatlarına bağlı üst düzey yöneticiler, '1993 yılından beri Ergenekon'la bağlantılı olduğunu belirledikleri' teröristler hakkında soruşturma açtı. Bu bilgi, son birkaç yılda ortaya çıktı denilen Ergenekon'un 1990'lı yılların başında bile faaliyet halinde olduğunu ortaya çıkardı.

GÖREVİ 'ŞERVAN'

Ercan Aydın, yıllarca Kandil'de siyasi ve askeri eğitim aldıktan sonra örgüte eleman kazandırması için 2008 yılı yaz aylarında İstanbul'a gönderildi. 29 yaşındaki Aydın, aynı yılın sonlarına doğru üzerinde taşıdığı sahte pasaportla yakalandı. Aydın'ın İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ifade, örgütün adam kazanma yollarının yanı sıra Ergenekon bağlantısıyla ilgili ilginç bilgiler yer aldı.

ERGENEKON BAĞLANTISI

Aydın, yakalanmasından beş ay önce Dicle Andok, Doktor Ali ve Rubar Çele kod adlı yöneticilerle ilgili 1993 yılından beri Şemdin Sakık ve Ergenekon Terör Örgütü'yle bağlantılı olduklarının belirlenmesi üzerine soruşturma açıldığını söyledi.

Aydın, ifadesinde Doktor Ali kod adlı teröristin örgütün sözde 11. Kongresinde HPG'nin başına geçirilmeyişinin Murat Karayılan'ın talimatıyla yapıldığını belirtti. Ergenekon soruşturmasının başlamasıyla gündeme gelen PKK-ETÖ ilişkisinin dağ kadrosunda teröristlerin kafasını karıştırdığı konuşulmuştu.

Küçük'ün adı PKK raporunda

PKK itirafçısı Ercan Aydın, ifadesinde Kandil'de bulunduğu süre içerisinde Ergenekon-PKK bağlantısıyla ilgili sözde karargâhlarından kendilerine ulaşan bilgileri de anlattı. Aydın'ın ifadesine göre Tana karargâhtan gelen ve Ergenekon-PKK ilişkisinin anlatıldığı bilgilendirme raporunda Ergenekon tutuklusu emekli Tuğgeneral Veli Küçük'ün de adı geçiyor. Aydın, sözde karargah raporunda geçen bilgileri ifadesinde şöyle aktardı: "Örgüt içerisindeki bir numaralı Ergenekoncunun Şemdin Sakık olduğu, Şemdin Sakık'ın Veli Küçük ile irtibatlı olduğu ve 33 askerin öldürülmesi eylem talimatının verilmesinde Veli Küçük'ün de parmağı olduğu yazılıydı."

Etiketler :