"PKK ile bağlantıları var"

"PKK ile bağlantıları var"

TBMM Başkanı Cemil Çiçek, PKK ile Asala arasında bir bağlantı olabileceğini iddia etti

TV8'de yayınlanan ''Erkan Tan ile Başkentten'' programında soruları yanıtlayan TBMM Başkanı Cemil Çiçek, PKK ile Asala arasında bir bağlantı olabileceğini iddia etti.

Türkiye'nin gelecek dönemde hem asılsız soykırım iddiaları hem de terör konusunda meşgul edileceğini belirten Çiçek, şöyle konuştu:

PKK İLE ASALA ARASINDA YAKIN BAĞ VAR

''Türkiye unuttu. Şehit edilmiş 3 Dışişleri diplomatının ismini sayın deseler sayamayız. Unuttuk bunları. Kim öldürdü, kim katletti bunları? Paris'te kararın alındığı gün, Asala örgütü tarafından turizm müşavirimizin hayatına son verilmişti. Ben de bu manada yakınını kaybetmiş birisiyim. Asala benim yeğenimi de Lizbon'da katletti. Lizbon Büyükelçiliğinde görevliydi. Hatta Yozgat Valisi ve Belediye Başkanına dedim ki bunun ismini bir yere verin. Bu hatıraları canlı tutmamız lazım. Bir okula, bir yere ismini vermeyi ile esirgedik biz. Bu da bizim aymazlığımız. Ne olur bir okula, caddeye, sokağa o diplomatın adını vermiş olsaydık, herkes sorsaydı 'şu hanımefendi kim?' diye. Hafızasında kalsa, şu olup biten kampanyanın aslını öğrenme imkanını bulsaydık. Önce Asala başladı terör meselesine, arkasından bu işi PKK'ya devretti. İddia ediyorum, PKK ile Asala arasında yakın bağ var. O zaman bu işte Türkiye'yi karıştırmaya çalıştılar, şimdi PKK yol ve yöntemiyle. Önümüzdeki yıllar sözde soykırım iddiaları ve terör meselesi -ikiz kardeş bunlar- Türkiye'yi meşgul edecek. Biraz daha dikkat etmemiz lazım.''

CEMİL ÇİÇEK'TEN 'VEKİL ZAMMI' AÇIKLAMASI

Çiçek, "PKK ile arasına mesafe koyamayan milletvekillerini niye o çatı altında tutuyorsunuz?'' sorusuna karşılık, ''Bir Seçim Kanunu var, seçim yapılmış, millet kimi seçtiyse biz onlarla bu çalışmaları sürdürüyoruz. Türkiye'nin bir anayasası, seçim kanunu var. İşlerimizi Anayasa, yasalar çerçevesinde yapmaya mecburuz. Vatandaşlarımız arasında ayırım yapmayı doğru bulmam. Beni de seçen bu ülkenin vatandaşı, sizin oy vermediğiniz, vermek istemediğiniz insanlar da bu ülkenin vatandaşları tarafından seçilmişlerdir'' karşılığını verdi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.