PKK infaz timi kurdu

PKK infaz timi kurdu

İstihbarat raporlarına göre, PKK yönetimi örgütten kopuşları önleme telaşında. Karayılan, "Kaçanı vurun" talimatı verdi.

PKK'nın örgütten kaçışların artması üzerine 'ajan infaz timi' kurduğu belirlendi. Emniyet Genel Müdürlüğü İstihbarat Daire Başkanlığı'nca hazırlanan rapora göre, son aylarda yaşanan gelişmeler ve yürütülen psikolojik harekatla PKK'da kopuşlar hızlandı. Dengeleri alt üst olan örgüt yönetimi de 'infaz timi' kurdu. PKK liderlerinden Murat Karayılan, bölge sorumlularına bir radyo kanalı üzerinden "Kaçan olursa vurun" talimatı verdi. Raporda, TSK'nın yanı sıra İran ve Suriye'nin de gerçekleştirdiği operasyonlarla ağır kayıplar veren PKK'nın kadro ve finansman krizine girdiği, 'ajan-işbirlikçi' iddialarıyla kendi üyelerini infazında artış olduğuna yer verildi. Örgütün infazları intihar, kaza, yıldırım, sel baskını, kalp krizi olarak duyurduğu belirtildi. PKK'nın infaz ettiği örgüt mensuplarının cesetlerini de Kuzey Irak'ta gömdüğü bildirildi. 

SON İNFAZLARI
İstihbarat birimlerine göre, Avrupa'ya dönmek isteyen Adıyaman Besnili "Bager Adıyaman" kod adlı Sinan İlhan (38) infaz oldu. Örgüt, "kalp krizi sonucu öldü" dediği İlhan'ın cenazesini mağaraya gömdü. Yine örgüt Kandil'deki kadın teröristleri eğiten Hülya Koyu'yu da infaz etti. 1 Ocak -2 Temmuz 2010 arasında PKK'dan kaçan 89 kişi güvenlik güçlerine teslim oldu. En çok kaçış Mayıs-Haziran' yaşandı. Aynı tarihlerde 56 PKK'lı sağ, 71 ölü olarak ele geçirildi.

Etiketler :