PKK İskoçya Modeli İstiyor

PKK İskoçya Modeli İstiyor

Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda terör örgütünün yöneticisi Kuzey Irak'taki Kandil Dağı'nda terör örgütünün yöneticisi Murat Karayılan ile görüşen İngiliz The Times gazetesi,

İngiliz The Times gazetesi, terör örgütü PKK’nın barış için Türkiye’ye "zeytin dalı" uzattığını yazdı. The Times gazetesi, Karayılan'ın bu teklifin "kuşaklar boyunca bir kez olabilecek ve de her iki tarafın da kaçırmaması gereken bir öneri" olduğuna inandığını yazdı.

Karayılan, The Times’a, “İngiltere, İskoçlara kendi parlamentolarını vererek onların isteklerini kabul etti. Türklerin de bunu yapması gerekir” dedi.

Karayılan, “Ben, İrlanda tarihini inceledim ve buna katılan insanlarla da konuştum. Mücadelenin gelişmesini ve aşamalarını biliyorum. Türkiye de bizim sorunumuzu İngiltere’nin çözdüğü şekilde çözmelidir” ifadesini kullandı.

The Times muhabiri Anthony Loyd haberinde PKK’nın bu önerisinin bölge tarihinde bir "kilit noktası" olduğunu belirtti ve “ABD Başkanı Baracak Obama, Ankara ile Bağdat ve Irak’ın Kürt bölgesi arasındaki ilişiklerin istikrar kazanması halinde, ABD askerlerinin Irak’tan daha kolay bir şekilde çekebileceğini biliyor. PKK Irak-Türkiye sınırında bulunduğu yerden durumun gerektirdiği siyasi fırsatları gündeme getirdi” sözlerine yer verdi.

The Times Türkiye’nin bu teklifi üzerinde düşünmesi için Karayılan’ın 6 bin PKK’lıya 1 Haziran'a kadar “pasif savunma” yapmaları emrini verdiğini bildirdi. (CNNTURK)

Etiketler :