PKK kaçacak delik arayacak...

PKK kaçacak delik arayacak...

Polislere, ASELSAN yapımı termal silah dürbünü ‘Piton’ dağıtılacak.

Türk mühendislerin yaptığı Piton, TSK bünyesinde Mehmetçik tarafından etkin şekilde kullanılıyor. Termal dürbün, PKK’lıları gizlendikleri yerlerde kıskıvrak görüntüleyebilecek. Piton hafif olmasının yanı sıra uzun süre su altında kalabiliyor. Dürbün, dünyada detayları en çok gösteren cihaz olarak öne çıkıyor.

KARAKOLLARA ŞEMDİNLİ AYARI

Doğudaki jandarma karakollarının ardından emniyet binaları, lojman ve nöbetçi kulübeleri de yenilenecek. Uygulama, hain baskında delik deşik edilen Şemdinli’deki emniyet binasından başlayarak diğer illere yayılacak. Şemdinli’de PKK saldırısı sonucu delik deşik edilen Şemdinli İlçe Emniyet Müdürlüğü bölgedeki karakolların fiziki yapısını gündeme getirdi. Uzun namlulu silah, roket ve bombalarla büyük hasar gören binalarda can kaybı yaşanmaması büyük şans olarak nitelendirildi. Bu durum göz önünde bulundurularak önce Şemdinli ardından kademeli şekilde doğudaki emniyet binaları saldırılara karşı dirençli hale getirilecek.

20 MİLYONLUK BÜTÇE

PKK’lıların uzun namlulu silahlar, kamyonet kasalarına yükledikleri Bixiler ve roketlerle saldırdığı Şemdinli’de güvenlik güçlerine ait binalar çatışma sonrasında adeta delik deşik edildi. Emniyetin önündeki kulübenin kurşun geçirmez olması ise can kaybını önledi. İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ile emniyetin terör, lojistik birimi yetkilileri dün çatışma bölgesinde inceleme yaptı. Şemdinli İlçe Emniyet binasının halini gören yetkililer, PKK’lıların yeni hedefi olan polislere ait karakolların derhal yenilenmesi için talimat verdi. Polislerin daha güvenli karakollarda kalabilmesi için doğu ve güneydoğudaki karakolların tamamen yenilenmesi kararlaştırıldı. Bu kapsamda, Şemdinli’nin ardından tüm bölge polis karakolları olası saldırılara karşı güçlendirilecek. Binalardaki teknolojik eksiklikler göz önünde bulundurularak yapılar son dönem cihazlarla donatılacak. Ayrıca ihtiyaç olan il ve ilçelere zırhlı araç takviyesi de gerçekleştirilecek. Bütün bu çalışmalar için 20 milyon liralık kaynak ayrıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.