PKK Kampından ihale evrakları çıktı

PKK Kampından ihale evrakları çıktı

Güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda, PKK mağarasından Hakkari İl Özel İdaresi tarafından yapılan ihale evrakları çıktı.

PKK'nın yaz aylarının gelmesiyle eylemlerine hız vermeyi planladığı öğrenildi. 24 Mayıs 2012'de askeri telsiz kestirmelerine yansıyan Kandil'in telsiz konuşmalarında örgütün Türkiye'deki gruplarına 10 Haziran 2012'de eylemlerin iki katına çıkarılması emrini verdiği belirtildi.

Kandil'in "Roj" kodlu telsiz frekansından geçen konuşmada AK Parti ve devlet görevlilerinin yolların kesilerek durdurulup kaçırılması ve saldırıların artırılarak iki katına çıkarılması talimatları yer alıyor.

İşte telsizden geçen o talimat: "KANDİL (ROJ): Bütün gruplar üstlenmede kararlaştırdığımız eylemlerini sürdürsünler. Özellikle 10 Haziran'dan sonra eylemleri iki katına çıkarın. Tamam. Herkes yapacağı eylemi biliyor. Arkadaşlar birbirlerini haberdar etsinler, Kürdistan'da AK Parti'nin faaliyetlerini iyi takip etsinler. Tamam. Özellikle Zağros, Amed ve Botan eyaletlerinde yakından izlesinler. Herkes yapacaklarını biliyor tamam."

PKK KAVAKLI KAMPINA GELDİ

80 teröristin 7 Nisan 2012'de Çukurca sınırından geçerek Kavaklı kampına yerleştiği tespit edildi. Kavaklı'ya yerleşen terörist grubun 27 Mayıs'ta kampa 7 kilometre mesafede bulunan Şine köprüsü üzerinde 80 aracı durdurup yolunu kestiği mağdurların ifadelerine yansıdı. Teröristlerin durdurup 100'den fazla insanı bir araya topladığını anlatan A.U. yaşadıklarını ifadesinde şöyle anlattı: "Biz Çukurca'ya giderken Şine'ye geldiğimizde 14 kişilik bir grup yolumuzu kesti. Bizi arabadan indirip üzerimizi aradılar. Tam 1 buçuk saat bizi burada beklettiler. 100'e yakın kişi olduğumuzda bizim telefonlarımızı alıp bataryalarını çıkararak Ak Parti'ye oy vermemelerini ve faaliyetlerini desteklemememizi söylediler."

VAN-HAKKARİ KARAYOLUNU KESTİLER

PKK'nın 27 Mayıs'ta aynı Çukurca yoluyla birlikte Van-Hakkari karayolu üzerinde bulunan ve 32 virajlar diye tabir edilen noktada da yok kesme eylemi gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu noktada da 45 aracı durduran örgüt militanlarının devlet ve AK Parti aleyhinde propaganda yaptıkları belirtildi. Teröristlerin yolunu kestiği vatandaşlardan 4 kişi güvenlik güçlerine gelerek şikayette bulundu. Şikayette bulunan vatandaşlardan M.D ifadesinde, "Bize aranızda devlette çalışan görevli var mı diye sordular. Artık yolları sürekli keseceklerini ve Kavaklı kampına geri geldiklerini söylediler. Durdurdukları bazı vatandaşların telefonlarını ve şarj aletlerini aldılar. AK Parti'nin faaliyetlerini desteklememizi söylediler" şeklinde yaşadıklarını anlattı.

İHALELER PKK MAĞARALARINDA

Terör örgütüne yönelik Kavaklı'da gerçekleştirilen operasyonlar, örgütün para kaynaklarını da ortaya çıkardı. Örgütün yeniden bölgede yapılanmak için devlet ihalelerinde göz diktiği ortaya çıktı. Güvenlik güçlerinin yaptığı operasyonda Kavaklı'da bir sığınakta Hakkari İl Özel İdaresin tarafından yapılan ihale evrakları çıktı. Örgütün ihaleleri alan şirket sahiplerine aldıkları ihalenin yüzde 10 kadar vergi cezası verdiği ve para aldığı ortaya çıktı.

akşam

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.