PKK listesi Bağdat ve Washington'da

PKK listesi Bağdat ve Washington'da

Terörle mücadele uluslararıs boyutta da sürüyor. PKK'nın kritik isimlerinin yer aldığı liste, ABD ve Irak'ın elinde.

Türkiye, 248 kişilik listeyi "teslim etmeleri" için ABD, Irak ve Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi'ne ulaştırdı.

Hürriyet gazetesinin haberine göre listede Murat Karayılan, Cemil Bayık, Duran Kalkan gibi isimler yer alıyor. Türkiye örgüt üyelerinin gerekirse ortak operasyonla yakalanmasını istedi.

TESLİM EDİN

Terörle mücadelede önemli bir adım atıldı... Türkiye, terör örgütü PKK'nın en kritik isimlerinden oluşan 248 kişilik özel bir listeyi Washington ve Bağdat'a verdi, "Teslim edin" dedi.

TAKİPTEYİZ

Kritik liste, Kuzey Irak bölgesel yönetimi lideri Mesud Barzani'ye de ulaştırıldı. Örgüt üyelerinin teslim edilmeseler bile, ortak operasyonlarla ele geçirilmeleri talep edildi, "Takipteyiz" mesajı verildi.

ORTAK OPERASYON

Hürriyet gazetesinden Metehan Demir'in haberine göre, Ankara'nın beklenti ve teklifleri içinde, gerekirse Kuzey Irak'ta ortak operasyon yapılması da bulunuyor.

Türkiye'nin olmadığı bir düzenlemede, Kuzey Irak yönetimi ve ABD'nin istihbarat alışverişi de beklentiler arasında. Atılması istenen bir diğer adım ise, örgüt üzerindeki lojistik baskının arttırılması...

İLK KEZ ÇEMBER BU KADAR DARALDI

Hürriyet gazetesine bilgi veren üst düzey kaynaklar, "İlk kez çember bu kadar daraldı" mesajı verdi. Yani benzeri görülmemiş sürprizler kapıda. Uyuşturucu trafiğinde yer alan örgüt isimleri de avrupa istihbarat birimleriyle paylaşıldı. Listede, Murat Karayılan, Cemil Bayık, Mustafa Karasu, Duran Kalkan, Rıza Altun dahil 248 isim bulunuyor.

EN HASSAS LİSTE

İstihbarat kaynakları, daha önce de benzer listeler hazırlandığını ancak yeni listenin en hassası olduğunu belirtti.

Üstelik bu listede, örgütün hangi isminin nerede, ne yaptığına ilişkin bilgiler de yer alıyor. Yani, yapılması gereken gösterilen yerlerde örgüt üyelerini yakalamak. Kaynaklar, devletin kararlı olduğunu, bu yazdan çok şey beklendiğini söylüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :