PKK-MİT ses kaydı ile ilgli şok iddia!

PKK-MİT ses kaydı ile ilgli şok iddia!

Beyaz TV'de Özay Şendir ve Sevilay Yükselir'in hazırladığı Acı Kahve programında PKK - MİT görüşmesi ve internetten servis edilen ses kaydı tartışıldı.

Program konuklarından SABAH gazetesi özel istihbarat şefi Abdurrahman Şimşek, bu görüşmenin Şubat 2010 tarihinde koordinatör bir ülke eşliğinde Oslo'da gerçekleştiğini ve bir gün değil, bir kaç gün sürdüğünü söyledi.

Abdurrahman Şimşek, ses kaydının internete "one minute" koduyla girildiğini, MOSSAD'ın imza atma geleneği olmadığını ancak AK Parti'nin arkasındaki siyasi destek kırılamadığı için İsrail'in bu defa böyle bir yöntem izlemiş olabileceğini söyledi.

PKK'nın Öcalan'a yakınlığıyla bilinen Avrupa sorumlusu Sabri Ok'un uzun yıllar İsrail hapisanelerinde yattığını söyleyen Şimşek, görüşmeleri Ok'un İsrail'e sızdırmış olabileceğini iddia etti.

Abdurrahman Şimşek, MİT'in konuyla ilgili şu ana kadar bir açıklaması olmadığını ve açıklama yapmayı düşünmediğini söyledi.

Şimşek, arabulucunun Norveçli olduğunu düşünmediğini iki tarafa da sözünü geçirebilecek bir isim olması gerektiğini iddia etti.

Abdurrahman Şimşek, ne zaman bir olumlu gelişme olsa ya bir saldırı olduğunu ya da bu tür bir kaset hadisesinin yaşandığını söyledi.

Şimşek, görüşmeler tıkanmış gibi görünse de görüşmelere devam edileceğini söyledi.

ÖCALAN'IN AKIL SAĞLIĞI

Hakan Fidan'ın Öcalan ile de görüştüğünü iddia eden Şimşek, Öcalan'ın sağlık durumunun iyi, akli dengesinin yerinde olduğunu ileri sürdü.

Şimşek, Kandil'in Öcalan'ın kendisine verilen ilaçlar dolayısıyla akıl sağlığının yerinde olmadığını iddia ederek Öcalan'ı devre dışı bırakmak planının olduğunu iddia etti.

Sabri Ok hakkında da konuşan Şimşek, çok az bilinen bir bilgiyi de paylaşarak Ok'un uzun yıllar İsrail'de ceza evinde yattığını açıkladı.

KCK'nın PKK'dan daha da tehlikeli olduğunun altını çizen Şimşek, PKK ile uğraşamayan bir ülkenin şehir yapılanmasında bulunan bir örgütle başa çıkmayacağını ileri sürdü. KCK'nın şehir yapılanmasının çok güçlü olduğunu da vurgulayan Şimşek, "KCK, şu anki haliyle PKK'dan daha da tehlikeli bir konumdadır" dedi.

"ARA BULUCU CIA!"

Abdurrahman Şimşek, MİT-PKK görüşmesinin derinine inerek, CIA'in de olaya dahil olduğunu iddia etti. CIA'in arabulucu rolü üstlendiğini ileri süren Şimşek, görüşmenin bu sayede gerçekleştiğini ifade etti.

Yeni Şafak yazarı İbrahim Karagül ise Türkiye'de sistematik olarak yıpratılmak istenen isimler olduğunu belirterek, bu kişilerin başında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olduğunu söyledi.
Ses kaydının zamanlamasına dikkat çeken Karagül, "Ses kaydı 'One Minute' koduyla internete düştü. Bu da çok düşündürücüdür." dedi.

İLİŞKİLER 2003'TE KOPTU

Karagül, Türkiye ile İsrail arasındaki ilişkilerin son dönemde yaşanan olaylar nedeniyle de kopmadığını belirterek, 2003'teki Irak işgalinden sonra İsrail-Türkiye ilişkilerinin tamamen koptuğunu belirtti.

İsrail'in Türkiye'ye tepkisinin altında yatan nedenin Türkiye'nin Arapları harekete geçirmeye çalışması olduğunu da söylenen Karagül, Doğu Akdeniz'in İsrail'in denetimi altına girmeye başladığını Türkiye'nin de buna engel olmaya çalıştığını belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.