PKK sığınağından çıkan şok bilgi

PKK sığınağından çıkan şok bilgi

PKK işbirliği içinde olduğu Suriye'de Roj TV çizgisinde Ronahi TV adında televizyon kanalı kurdu. Suriye yaralılarını tedavi etmesi için PKK'ya iki de hastane tahsis etti

PKK'dan kaçarak mart ayında sınır birliklerine teslim olan 'Serhat Colemerg' kod adlı PKK'lı A.E.'nin verdiği bilgiler ve Hatay'ın Erzin ilçesindeki bir sığınakta ele geçen örgütsel dokümanlar Suriye ile PKK arasındaki işbirliğini gün yüzüne çıkardı. Konuyla ilgili bir rapor hazırlanırken, Suriye'de tedavi olduktan sonra teslim olan A.E. hakkında Diyarbakır Ağır Ceza Mahkemesi'nde ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı. Raporda, Şam ve Halep kentlerinde yaralı PKK'lıların tedavisi için iki hastane tahsis edildiği belirtildi. Son 3 ay içinde Kandil ve Zap başta olmak üzere gerek hava saldırıları, gerekse güvenlik güçleriyle girdikleri çatışmalarda yaralanan 50 PKK'lının burada tedavi olduğu, bazılarının bu ülkede kaldığı, bazılarının Kuzey Irak'a döndüğü kaydedildi. Rapora göre PKK Suriye'deki boşluktan istifade etmek için Roj TV çizgisinde "Ronahi TV" (Aydınlık) adında uydu üzerinden bir televizyon kanalı kurup yayına geçti. Kanalda PKK'nın Suriye'deki kolu PYD'nin propagandası yapılıyor. 
 
GENÇLİK KAMPI 
Şanlıurfa'nın Suruç ilçesi karşısındaki Suriye'nin Kobani ilçesinde "Komelen Ciwan" adı altında gençlik kampı kurulduğu ve örgüte yeni katılımların Suruç'tan sağlandığı bildirildi. Suriye-Irak arasındaysa eleman ve malzeme aktarımı yapıldığı kaydedildi. Bazı PKK'lıların Kuzey Irak'taki Gare Dağı'nda bomba ve silah eğitimi verilip Suriye üzerinden Türkiye'ye gönderildikleri kaydedildi. PKK'nın silahlı kanadı HPG'nin Suriye'deki ayaklanma ve doğan boşluk sonrası Doğu ve Batı olarak ikiye ayırıldığı belirlendi. Doğu kanadından Suriye uyruklu 'Sofi Nureddin' kod adlı Halef El Muhammed'in, Batı kanadından ise 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin sorumlu. Raporda örgütün yönetim organlarının yüzde 60'ını Suriyelilerin oluşturduğu ifade edildi. Rapora göre, son 2 ayda Cudi Dağı'na geçişler Suriye üzerinden gerçekleşti. Mardin'in Nusaybin ilçesinin tam karşısında yer alan Suriye'nin Kamışlı kentinde de PKK'lıların 200 metre uzunluğunda bir tünel kazdırıp koridor açtıkları tespit edildi. PKK'nın Suriye'de militan sayısını 90'dan 400'e çıkardığı belirtilirken, hava harekâtları nedeniyle bazı kampların Kandil'den bu ülkeye taşındığı bilgiifade edildi. Türkiye sınırına mayınlama yapan PKK'nın Kandil'deki ana kamplarda bulunan güdümlü füzeleri de Suriye'ye taşıdığı rapordaifade edildi. 
 
CİZRE'NİN KARŞISINDA ÖRGÜTLENİYORLAR
Şırnak'ın Cizre ilçesinin tam karşısındaki Suriye toprakları içinde yer alan "Derika Hemko" bölgesinde Suriye devletinin resmi otoritesinin tamamen kaybolması nedeniyle PKK'nın örgütlenmeyi bu bölgeden yürüttüğü kaydedildi. Hatay'ın Amanos Dağları'na sınır olması nedeniyle Suriye'de Afrin bölgesinin özellikle seçildiği ve bazı köylerde PKK'nın yerel halkı silahlandırdığı belirlendi. Örgütün, otorite boşluğundan yararlanarak petrol ürünleri satışı yapan Kürt bölgelerindeki benzin istasyonlarına da el koyup, işlettiği anlatıldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.