"PKK Suriye için saldırıyor"

"PKK Suriye için saldırıyor"

Osman Öcalan: PKK kullanılarak Türkiye zor duruma düşürülmeye çalışılıyor. İç savaşa sürüklenmek isteniyor..

Terör örgütü PKK'nın elebaşı Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan örgütün son dönemde saldırılarını sıklaştırmasının Suriye ve İsrail'in Türkiye ile giderek bozulan ilişkileriyle bağlantılı olduğunu söyledi.

Türkiye'nin Ortadoğu'da süper güç olma yolunda olduğunu kaydeden Öcalan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın da buna göre davrandığını söyledi. Bunun başta ABD ve İsrail olmak üzere bazı dünya güçlerini rahatsız ettiğini kaydeden Öcalan, "PKK kullanılarak Türkiye zor duruma düşürülmeye çalışılıyor. İç savaşa sürüklenmek isteniyor. Özellikle Suriye ve İsrail ilişkileri incelenmeli. Suriye, kritik dönemde. Müdahale gündemde ve Türkiye üs olarak kullanılacak. Suriye de Türkiye'de karışıklık çıkarmaya çalışıyor. PKK, Suriye'yi kurtarmak için yoğun saldırıyor" dedi.

Kürt sorununun halledilmeden Türkiye'nin süper güç olmasının zor olduğunu kaydeden Öcalan, "Kürt sorunu halledilmedikçe de örgüt kullanılmaya müsait olacak. Bugün Türkiye ile ciddi problemleri olan Suriye örgütü kullanacak, yarın başka bir devlet..." dedi.

Öcalan, İsrail-PKK ilişkisini sağlayan kişinin Türk olup Suriye'de doğup büyüyen ve Dohuk'da yaşan Davud Bagistani isimli bir ajan olduğunu söyledi. Öcalan'ın sözünü ettiği Bagistani, İsrail-Kürt Dergisi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yapıyor. Bagistani Yahudi Kürtlerin Kuzey Irak'a gelmeleri için düzenlediği kampanyalarla tanınıyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.