PKK yine sivilleri hedef aldı

PKK yine sivilleri hedef aldı

Kendilerine malzeme vermeyen vatandaşın evine ateş açtılar.

Ağrı merkeze bağlı Yukarı Pamuktaş köyünü basan teröristlerin açtığı ateş sonucu öldürülen Halis Gökçek'in (55) evinde yakınları Kürtçe ağıtlar yakıp, gözyaşı döküyor.

Dün gece 4 kişilik grup halinde köye gelen PKK'lılar, Halis Gökçek adlı köylü vatandaşın evine giderek gıda malzemesi istedi. Malzeme vermeme ile çıkan çatışmada Halis Gökçek,terörörgütü PKK'lıların açtığı ateş sonucu hayatını kaybederken, eşi de yaralandı. Bir PKK'lının da öldüğü çatışmada, evde bulunan Gökçek ailesinin çocukları korku dolu anlar yaşadı.

Silah sesleri 30 haneli köyde büyük paniğe neden olurken, birkaç dakika süren çatışmanın ardından köylüler, Gökçek ailesinin evine akın etti. Olayda yaralanan Halis Gökçek'in eşi Pakize Gökçek'i hastaneye yetiştirmek için köyde bulunan bir yakınına aitotomobilhızla yaralıyı alarak yola çıktı. Aşırı sürat nedeni ile sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu otomobil devrildi. Yeni bir araç daha köyden gelerek yerde yatan yaralıyı ve diğer sürücüyü alıp Ağrı Devlet Hastanesi'ne götürdü.

Gece saatlerinde olay yerine gelen jandarma ekipleri operasyon başlattı. Günün ağarması ile köyde yaşananlar gün yüzüne çıktı. Halis Gökçek'e ait evde çok sayıda mermi ve kan izi görüldü. Yakınları Kürtçe ağıtlar yakarak terör örgütüne ve teröristlere lanet yağdırdı. Gökçek ailesinin yakınları zaman zaman sinir krizleri geçirdi.  

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.