PKK yol kesti vatandaşlar askerleri sakladı!

PKK yol kesti vatandaşlar askerleri sakladı!

PKK'lılar yol kestiği sırada araçların içindeki sivil giyimli askerler vatandaşlar tarafından mescide saklandı.

Bitlis-Baykan Karayolunu akşam saatlerinde kesen bir grup PKK'lı 3 aracı ateşe verdi. Akşam saat 18.55 sıralarında Bitlis Baykan karayolunu 30'ncu kilometrede Buzlupınar mevkisinde kesen bir grup PKK'lı araçları durdurup kimlik kontrolü yaptılar. PKK'lılar daha sonra araçlardan indirdikleri vatandaşlara bir süre örgüt propagandası yaptıktan sonra 3 aracı ateşe verdiler. PKK'lı grup olay yerinden ayrıldıktan sonra güvenlik güçlerine haber verildi. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için bölgede operasyon başlatıldı.

ASKERLERİ MESCİDE SAKLADILAR

Buzlupınar mevkiinde yol kesen ve 3 TIR'ı ateşe verdikten sonra bölgeden uzaklaşan PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatılırken olay anı bir vatandaş tarafından cep telefonuyla kaydedildi. Yolun kesildiği sırada araçların içerisinde sivil giyimli 8 askerinde bulunduğu ve bu askerlerin vatandaşlar tarafından yakındaki dinlenme tesislerindeki mescide sakladıkları belirtildi.

Olayı cep telefonuyla kaydeden ismini vermek istemeyen vatandaş, askerleri nasıl korumaya çalıştıklarınıda şöyle anlattı: "Yaklaşık 10 kişiydiler. Önce araçları durdurdular. Arkasından da propoganda yapıp orada bulunan 3 TIR'ı ateşe verdiler. Daha sonrada PKK'lı grup yakıt dolu tankerin içinde bulunan benzinin vanasını açarak benzini yola boşalttı. Bu sırada elektrikler kesildi. Biz araçlarımızdayken arkadaki minibüsten sesler duyduk. Ben ve arkadaşlarım bu minibüse doğru gitmeye çalıştık. İçindekiler bize asker olduklarını söyledi. Bizde askerlerin kaçırılma ihtimaline karşı elektriklerinde kesik olmasını fırsat bilerek, onları yakında bulunan dinlenme tesislerin mescidine götürdük. Onlara biz sizi alıncaya kadar buradar çıkmayın dedik. Asker kardeşlerimize yardımcı olmaya çalıştık. PKK'lı teröristler daha sonra olay yerinden ayrılarak kayıplara karıştı."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.