PKK'da bir aşk infazı daha yaşandı

PKK'da bir aşk infazı daha yaşandı

Mahmur kampından 11 yaşındayken kaçırılan ``Gurbet Cudi`` kod adlı 25 yaşındaki Gurbet İlhan adlı kadın militan, örgütte yasaklanan aşk ilişkisinin kurbanı olduğu ortaya çıktı.

Türkiye, İran ve Suriye`nin aralıksız devam eden operasyonlarında ağır kayıplar veren terör örgütü PKK`da, iç infazların sonu gelmiyor.

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, terör örgütü PKK`nın kadro temini ve lojistik amaçlı kullanıldığı Mahmur kampından 11 yaşındayken kaçırılan ``Gurbet Cudi`` kod adlı 25 yaşındaki Gurbet İlhan adlı kadın militan, örgütte yasaklanan aşk ilişkisinin kurbanı olduğu ortaya çıktı.

TEPKİDEN ÇEKİNİP GERGEĞİ GİZLEDİLER

Örgüt kadroları ve ailenin tepkisinden çekinen terör örgütü PKK yönetiminin, geçmişteki iç hesaplaşma cinayetlerinde olduğu gibi bu defa da infazın gerçek nedenini gizlediği ve örgütün yayın organları aracılığıyla, ``Gurbet Cudi kod adlı Gurbet İlhan, Türk Ordusu tarafından 21 Eylül 2009 tarihinde Hakkari`nin Yüksekova Mergezer Yaylası`nda gerçekleştirilen operasyonda çıkan çatışmada ölmüştür`` şeklinde duyurdu.

Bölgedeki askeri ve yerel kaynaklar ise terör örgütü PKK`nın infazı gizlemeye yönelik bu haberinin doğru olmadığını, Hakkari ve ilçelerinde konuşlu askeri birliklerce Gurbet İlhan`ın öldürüldüğünün iddia edildiği tarihte o bölgede herhangi bir operasyon düzenlenmediği, bölgeye yönelik top atışının gerçekleşmediği bildirildi.

GERÇEK TELSİZ KONUŞMALARINA YANSIDI

Öte yandan, ``Gurbet Cudi`` kod adlı örgüt mensubunun aşk ilişkisi kurbanı olduğunu terör örgütü kadrolarının telsiz konuşmalarına da yansıdı. Telsiz görüşmelerinde, ``Komutana serbest, militana kafaya tek kurşun``, ``Cenaze niçin aileye verilmedi, kafada tek kurşun``, ``Gurbet ve Tekoşin`in aşkını herkes biliyor, madem Gurbet çatışmada öldü, Tekoşin niçin sorgulanıyor`` şeklinde anonslar yapıldığı belirlendi.

Gurbet İlhan`ın infaz edilmesine sebep olan ``Tekoşin`` kod adlı kişinin hücrede tutulduğu ve sorgulandığı öne sürülüyor.

7 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Bu arada, Türkiye, İran ve Suriye tarafından terör örgütüne yönelik aralıksız sürdürülen operasyonlarda, PKK terör örgütünün ağır kayıplar vermeye devam ettiği bildirildi.

Terör örgütünün yayın organlarına yansıyan bilgilere göre, geçen hafta gerçekleştirilen operasyonlarda, Türkiye, Suriye ve İran uyruklu ``Agit Bitlis`` kod adlı Mehmet Akgün (20), ``Cudi`` kod adlı Abdulkadir Toprak (27), ``Necmi Afrin`` kod adlı Necmeddin Ahmed Hasan (32), ``Sipan Servan`` kod adlı Sunullah Keserci (33), ``Botan`` kod adlı Cerciş Atabay (34), ``Manal`` kod adlı Recep Kor (34) ve ``Rojat`` kad adlı Serhat Döner (37) adlı teröristler öldürüldü.


Etiketler :