PKK'da Dev Çözülme

PKK'da Dev Çözülme

Güvenlik güçlerinin PKK'ya yönelik gerçekleştirdiği yurt içi ve sınır ötesi operasyonlar sonucu örgütteki çözülme giderek artıyor.

Bu yılın ilk üç ayında 35 PKK'lı sağ olarak yakalanırken, 30 tanesi de teslim oldu.

Genelkurmay Başkanlığı internet sitesinde yer alan verilere göre, bu yılın ocak ayında 14 terörist sağ olarak yakalanırken, 8'i de teslim oldu. Şubat ayında ise etkisiz hale getirilen 29 teröristten 15'i sağ olarak yakalandı, 14'ü de teslim oldu. Mart ayında ise, 6 terörist sağ olarak yakalanırken, 8 kişi de teslim oldu. Böylece, yılın ilk 3 ayında 65 terörist etkisiz hale getirildi. Ayrıca, 2009 yılı verilerine göre, 107 terörist sağ olarak yakalanırken, 156 terörist de güvenlik güçlerine teslim oldu. 2009'da ölü olarak ele geçirilen terörist sayısı ise 61 oldu.

Irak'ın kuzeyindeki Kandil, Zap, Hakurk, Hınere, Avaşin, Haftanin ve Metina gibi PKK kamplarından kaçarak teslim olan teröristler 'Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanıyor. Teslim olan teröristler, örgüt içerisinde çok büyük adaletsizlikler olduğunu belirterek, çok sayıda teröristin kaçmak için fırsat kolladığını söylüyor. Teslim olanlar, Pişmanlık Yasası'nın da fazla bilinmediğini vurguluyorlar.

Etiketler :