PKK'dan büyük saldırı sinyali

PKK'dan büyük saldırı sinyali

TSK operasyonları özellikle Tunceli’de hızlanırken PKK’dan gelen sinyaller örgütün büyük bir ‘taarruz’ dönemini başlatacağını gösteriyor.

Kandil, Nevruz gösterilerine katılımı yani örgüte kitle desteğini yeterli buluyor ve baharın gelmesiyle birlikte sahneye askeri gücünü sürmeye hazırlanıyor. Nitekim PKK’nın askeri kanadı HPG’nin lideri Nureddin Sofi, Fırat Haber Ajansı’nda yer alan açıklamasında “Halkımız Newroz ’la bize onu özgürleştirme emri vermiştir. Zafer dışında hiçbir gerekçemiz kalmadı” diye konuşarak kitlesel gösterilerinin ardından “sıranın kendilerinde olduğu” mesajını verdi.

Doğal olarak bu süreç Ankara’nın geçtiğimiz aylar boyunca özellikle kış üslenmelerine yönelik yürüttüğü operasyonların örgütün eylem koyma kapasitesinde ne derece etkili olduğunu gösterecek. Diğer bir ifadeyle eğer örgüt bahsettiği çapta saldırıları düzenleyemez ya da güvenlik güçlerinin uyguladığı askeri baskı örgütü ‘asgari’de tutarsa Ankara yürüttüğü güvenlik eksenli politikanın başarısını ilan edecek ve herhangi bir muhatap aramadan Kürt sorunuyla ilgili kendi çözümünü yürürlüğe koyacak; aksi olursa Kandil, bu politikanın iflas ettiğini ileri sürüp kitle tabanına moral verecek ve muhataplığı zorlayacak. O nedenle müzakere kapıları kapandı, o nedenle köprüler atıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.