PKK'dan çifte tuzak!

PKK'dan çifte tuzak!

DİYARBAKIR'ın Lice ile Kocaköy ilçeleri arasında PKK'lılar karayoluna döşedikleri mayını uzaktan kumanda ile patlattıktan sonra bölgeye gelen askerlere uzun namlulu silahlarla açtığı ateşte 1 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit oldu.

Bölgede teröristleri etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.Güvenlik güçleri PKK'lıların yol kesme eylemleri yaptığı Diyarbakır'ın Lice İlçesi yakınlarında teröristleri etkisiz hale getirmek için bu sabah operasyon düzenledi. PKK'lılar Lice ile Kocaköy ilçeleri arasındaki Kayacık yol ayrımında karayoluna tuzakladıkları tahrip gücü çok yüksek olan patlayıcıyı saat 07.30 sıralarında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadı.

Operasyon için bölgede bulunan Diyarbakır Jandarma Özel Harekat Timleri de 50 metre mesafede bulundukları patlama bölgesine giderken, bölgede gizlenen teröristler uzun namlulu silahlarla ateş açtı. Açılan ilk ateşte 1 astsubay ile 1 uzman çavuş şehit olurken, timdeki diğer askerler anında karşılık verdi. Yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçmaya çalışırken, bölgeye helikopterlerle ve karadan takviye komandolar gönderildi. Bölgede kaçan teröristleri etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak, bölgede yol kesen teröristlere yönelik bir operasyon yapıldığını belirterek, "Teröristler önce karayoluna tuzakladıkları patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettiriyorlar. Bölgeye yakın mesafede olan Jandarma Özel Harekat Timlerini de olay yerine giderken, ateş açılıyor. Çıkan çatışmada 1 astsubay ve 1 uzman çavuşumuz şehit oldu. Bölgede operasyonlar sürüyor" dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.