PKK'dan İslamiyete büyük hakaret

PKK'dan İslamiyete büyük hakaret

Terörist PKK'nın en önemli isimlerinden Mustafa Karasu, Newsweek dergisinden Adem Demir ile yaptığı röportajda çirkin açıklamalarda bulundu

Terörist PKK'nın en önemli isimlerinden Mustafa Karasu, Newsweek dergisinden Adem Demir ile yaptığı röportajda çirkin açıklamalarda bulundu.
 
"Bizler Ömer ve Osmanları" sevmeyiz diyerek sözde alevi kimliğiyle sahabeye dil uzatan Mustafa Karasu PKK'nın İslam dinini iliklerine kadar yaşayan Kürt vatandaşlarımızdan ne kadar uzak bir örgüt olduğunu da gözler önüne serdi.

İşte Gazeteci Demir'in PKK kamplarından izlenimleri:
"PKK içindeki kod ismi "Hüseyin Ali" ama herkes ona soyadıyla hitap ediyor: Karasu.. PKK'ya 1978 yılında katıldı. Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nin 3. sınıfından terk. Kendisini örgütüm soyguncusu olarak tanıtıyor ve bundan da gurur duyduğunu söylüyor. Sivas Gürün doğumlu olan Karasu, "Bizler Ömerleri ve Osmanları sevmeyiz" diyerek mezhepçi tarafında dikkatimi çekmeye gayet gösteriyor."

"Anadilde Kürtçe eğitimi olmazsa olmaz şartları arasında gösteren PKK'nın kilit isimleri Kürtçe konuşamıyor. Örneğin Karasu, Sivas Gürün doğumlu, son 18 yılı üst düzeyde olmak üzere 30 yıldır örgütte ama Kürtçe bilmiyor. Duran Kalkan'ın da durumu benzer. Çoğu PKK'lı kendi aralarında Kürtçe konuşsa da, Kandil'in dili adeta Türkçe."

"Karasu, "çatışmayı genişletmeyi, büyükşehirlere ve tatil beldelerine yaymayı planladıklarını" söylüyor."

"Suriye ve Irak'tan örgüte katılımlar neredeyse yok denecek kadar azalmış. "Ama Türkiye ve İran'da özellikle fakir ailelerin çocuklarıyla, işsiz gençler dağ kadrosuna dâhil oluyor" diyor bir PKK'lı."

"Karayılan başta olmak üzere üst düzey isimlerin hemen hepsi "Bağımsız-Birleşik Kürdistan" hayalinden vazgeçmiş durumda. Ancak gençler "ihtiyarlar heyetinden" farklı düşünüyor. Berivan, Medya gibi gençler "özgürlük ve bağımsız bir devlet için mücadele ettiklerini" söylüyorlar"

"Son on yılda hiç üst düzey bir PKK'lı öldürülmedi."

"Militanlar Mekap, yöneticiler Adidas ve Nike giyiyor."

PKK'lıların en sevdiği dini kişilik

Terör örgütü PKK'ya yakınlığıyla bilinen 'Ülkede Özgür Gündem' gazetesi tarafından yapılan ankette ilginç sonuçlar ortaya çıkmıştı. PKK'lı militanlar en sevdiğinzi dini önder sorusuna cevap olarak Zerdüşt cevabını vermişlerdi.İlk sırada Zerdüşte yer alırken ardından Hz. İsa ve Mani dininin kurucusu Mani geliyordu. Hz. Muhammed ise bütün bu isimlerin gerisinde kalmıştı.

 

Etiketler :