PKK'dan KCK hakkında şok itiraf

PKK'dan KCK hakkında şok itiraf

'Gözaltına alma, idarî ve hukukî işlemleri tamamlama' bir devlet yapılanmasında kullanılacak dil değil mi? Peki bu dili kim kullanıyor?

Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün'ü kaçıran terör örgütü PKK'nın dünkü açıklamasında kullandığı dili analiz eden Zaman'dan Ali Akkuş, aslında KCK'nın nasıl bir yapılanma olduğu konusunda çarpıcı tespitler ortaya koydu.

Örgütün açıklamasında, Aygün'ün siyasi tavrı nedeniyle Dersim'den 'yoğun şikayetler' geldiği ve bu nedenle 'gözaltına' alındığı bildiriliyor. "Gerekli idarî ve hukukî işlemlerin tamamlanmasının ardından Hüseyin Aygün kısa bir süre içerisinde serbest bırakılacaktır." deniliyor.

'Gözaltına alma, idarî ve hukukî işlemleri tamamlama' bir devlet yapılanmasında kullanılacak dil değil mi? Evet, bu dil KCK'nın dili. Paralel bir devlet olarak kurulan terör örgütünün çatı kuruluşu olan KCK yapılanmasının dili bu.

PKK, KCK'NIN SİLAHLI GÜCÜ

PKK terör örgütü, KCK'nın silahlı gücünü temsil ediyor. Örgütün Kandil'deki lideri Murat Karayılan aynı zamanda KCK'nın yürütme konseyi başkanı. Abdullah Öcalan 'sonsuz' liderleri.

KCK'YI FİKİR KULÜBÜ GİBİ GÖSTERMEYE ÇALIŞANLAR...

Son zamanlarda kimileri tarafından adeta bir fikir kulübü gibi gösterilmeye çalışılan KCK'nın, PKK eliyle gerçekleştirdiği eylem var karşımızda. Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir'i gözaltına alıp kurdukları mahkemede yargılamaya kalkanları unutmamak lazım. KCK davasının iddianamesinde, belediye işçisinin Baydemir'i onur kırıcı bir şekilde nasıl yargıladığı ayrıntılı olarak anlatılıyor. KCK, özel sözleşmesi, anayasası, vatandaşlık tanımı, yasama, yürütme ve yargı mekanizması bulunan bir yapı.

Örgütün 'gözaltı' gerekçesinde "Dersim'de geliştirilmek istenen barajlara dikkat çekmek" diye bir ifade var. 'Bu da nereden çıktı?' diye şaşırmamak gerekiyor. Çünkü uzun süredir Tunceli'de barajlar konusunda eylemler var. KCK sözleşmesinin 14. maddesinde çevre konusu da işleniyor. 'İdeoloji alan merkezi' ve 'siyasî alan merkezi' diye ikiye ayrılan bölümde "Ekoloji komitesi"nin çalışmaları şu ifadelerle dile getiriliyor: "Kürdistan ve uluslararası alanda ekoloji, çevre ve yerel yönetim alanlarındaki örgüt ve kurumlarla dayanışma içinde olur."

Bugüne kadar KCK operasyonlarına ve tutuklamalarına karşı çıkan CHP yönetimi, örgütün son açıklamasına yansıyan 'devlet dili'ne bir daha bakmalı

 

(Zaman)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.