PKK'dan Osman Baydemir'e Ağır Darbe

PKK'dan Osman Baydemir'e Ağır Darbe

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Osman Baydemirin Mersinde yaşayan 16 yaşındaki halasının torunu Nedim Baydemir'in, PKKlılar tarafından dağa kaçırıldığı iddia edildi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Osman Baydemir'in 22 yıldır Mersin'de yaşayan halasının oğlu Bahattin Baydemir, 16 yaşındaki oğlu Nedim Baydemir'in 30 Ekim'de PKK'lılar tarafından dağa kaçırıldığını belirerek, Mersin ve Diyarbakır'da Cumhuriyet Başsavcığı ile emniyet müdürlüklerine başvurdu.

EN SON BU MESAJI YOLLADI

Sırra kadem basan Nedim Baydemir, 10 gün önce ağabeyi Zafer Baydemir'e sosyal paylaşım sitesi aracılığıyla gönderdiği mesajda "Beni kurtarın" diye yardım istediği belirtildi. Baydemir'in mesajında, "Selam ağabey seni anneyi ve babayı çok özledim. Beni 5 kişi tutuyor. Bana bir şey olursa anam sakın üzülmesin. Kimseye bir şey deme, Mizgin'i sevdim ama onun yüzünden oldu bu olaylar. Benden haber bekleyin en kısa zamanda eve geri döneceğim” ifadelerini yazdı.

DAĞ KADROSUNA MI KATILDI?

Nedim Baydemir bir başka mesajında ise “Ben bilmiyorum nerede olduğumu, bir tek Mizgin kurtarabiliyor beni, ona söyle kurtarın beni” diye yazdı. Adı geçen Mizgin M.'nin Diyarbakır'da yaşadığını haber alan baba Bahattin Baydemir, Diyarbakır'a geldi. Baba Baydemir, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi'ne gidip Mizgin M. (19) hakkında şikayetçi oldu. Evinde gözaltına alınan genç kız ifadesinin ardında serbest bırakıldı.

Nedim Baydemir'in Türkiye genelinde bulunması için Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı ‘kayıp çocuklar' listesine fotoğrafını koyup 81 il emniyet müdürlüklerinin bilgilendirildiği belirtildi.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan araştırmalarda kayıp çocuğun PKK'nın dağ kadrosuna katıldığı yönünde bilgiye ulaştığı öğrenildi. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.