PKK’lı canlı bomba sivilleri vurdu

PKK’lı canlı bomba sivilleri vurdu

Bingöl’ün en kalabalık caddelerinden birinde öğle vakti patlayan canlı bomba parçalanırken, biri kadın 2 sivili de öldürdü. 21 kişi de yaralandı

SON dönemde sivilleri hedef alan eylemleriyle kamuoyunun tepkisini çeken terör örgütü PKK, dün Bingöl’de yine sivilleri vurdu. Canlı bomba saldırısında 2 sivil vatandaş ölürken, canlı bomba da parçalandı. Saldırının 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda, AK Parti İl Başkanlığı’nın hemen önünde yapılması da dikkat çekti. Olayla ilgili açıklama yapan İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin “ Her zaman olduğu gibi şuursuzca, kadın, çocuk demeden seçilen bir hedef” dedi.

Ölen sivillerden birisi kadın

 

Bingöl’de dün öğle saatlerinde kentin en merkezi yeri Genç Caddesi üzerinde PKK’lı kadın canlı bomba kendisini patlattı. Saldırıyı yapanterörist parçalanırken, Hatice Belgin ile Mehmet Çibuk isimli iki sivil hayatını kaybetti, 4’ü ağır 21 kişi de yaralandı. Patlamada aynı aileden Veysel, Leyla ve Hazal Belgin yaralandı. Belgin ailesinin saldırı anında bölgedeki bir bebek giyim mağazasında olduğu öğrenildi.

Başkan: Bu saldırı insanlık dışı

Patlamanın olduğu yere giden Bingöl Belediye Başkanı Serdar Kalay, patlamadan yaralananları yerde gördüğünü ve içinin yandığını söyledi. Saldırıyı yapanların insanlıkla ilgisinin bulunmadığını kaydeden Kalay, masum insanlara yönelik bu tür saldırıları kınadığını ifade etti. Parçalanan canlı bombanın kimliğini belirlemek için çalışma başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.