PKK'lı kadınlar: EVDE KALDIK

PKK'lı kadınlar: EVDE KALDIK

Kadın militanlar Öcalan'a "Evlenip çoluk çocuğa karışma yaşımız geçti' diye mektup yazdı.

PKK’lı kadın militanlar ve cezaevindeki kadın mahkûmların Abdullah Öcalan’a evlenme ile ilgili şikâyetlerini içeren mektuplar gönderdiği ortaya çıktı. Daha önce de Öcalan’a gönderilen mektupların bu yıl da devam ettiği öğrenildi.

ÖCALAN: EVLİLİK TUTSAKLIKTIR
Gelen mektuplar Öcalan’ı kızdırdı. Önceki mektuplara, “Evlilik tutsaklıktır” diye yanıt veren Öcalan, bu kez “öfkeleniyorum” dedi. Geçen hafta cuma günü avukatlarıyla yaptığı görüşmede, mektuplara yanıt veren Öcalan, şunları söyledi:

PKK'NIN KADINLARI

“Kadın meselesini biraz daha tartışmak istiyorum. Savunmalarımda tartıştım ancak çok öfkeleniyorum. Evde kaldıklarını söylüyorlar. Beş bin yıllık kadının tahakküm altına alındığı erkek egemenlikli bir kültür yaratıldı. Buna tecavüz kültürü diyorum. Ben kadının bu tecavüz kültürüne boyun eğdiğini, eğmek istediğini düşünmüyorum. Ancak buna karşı çıkmak, bu kültürün dışında yaşamak o kadar kolay değil.

ÇOK ÖFKELENİYORUM
Kadınlar iktidar ilişkisinden sonsuz aşkla çıkabilir. Kadın özgürlüğü ya da kadın erkek ilişkisi öyle romantik aşk ya da sonsuz aşk ya da cinsel özgürlükle elde edilemez. Zaten bu aşk dedikleri şey, İngiltere’de 17. ve 18. yüzyılda yaratılan klasik romanlarda anlatılan bir kavram, romantik aşktan söz
etmiyorum. Sonsuz aşkla yaşayacaklarsa özgürlüğü bilince çıkarmaları gerekiyor.

ÖNCE BOŞANIN
Cinsel tutkudan da söz etmiyorum. Cinsellik olacaksa bile bu sonsuz aşk temelinde yaşanması gerekiyor. Kadının önce eril iktidardan sonsuz boşanmasını, sonsuz özgürlük diyorum. Bu temelde bana kadın arkadaşların yazdığı mektuplara cevap olmak istiyorum.”

(Haberturk)

Etiketler :