PKK'LI TERÖRİSTTEN KORKUNÇ İDDİALAR!

PKK'LI TERÖRİSTTEN KORKUNÇ İDDİALAR!

Antalya'dan Amanos kırsalına geçiş yaptıkları sırada yakalanan PKK’nın Amanos Sorumlusu Özgür Murat kod adlı Barış K. adlı teröristin sorgusunda önemli açıklamalar yaptığı ortaya çıktı.

Jandarma Genel Komutanlığı’nda MİT, Terörle Mücadele ve Genelkurmay’dan gelen uzman bir ekip tarafından sorgulanan Barış K. şunları anlattı: “Biz Kandil’e düzenlenecek birçok operasyonun haberini önceden alıyorduk. Malatya 7. Ana Jet Üs Komutanlığı ile Diyarbakır 8. Ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkacak uçakların tekerlekleri dönmeden Kandil’in haberi olurdu. Bizler sadece emirlere uyarız. Yönetim bize mağaralara girmemiz konusunda uyarıda bulunur. Biz de buna uyarız.”

Öte yandan bu ifade üzerine Diyarbakır Başsavcılığı’nın başlattığı incelemede PKK’nın hava harekâtlarından önceden haberdar olmak için Diyarbakır ve Malatya’daki askeri üslerin yakınlarına ‘Kadro’ diye nitelediği elamanlarını yerleştirdiği ortaya çıktı. Örgüt mensuplarının uçakların kalkışını internet üzerinden Kandil’e ‘Kuşlar havalandı’ parolasıyla bildirdiği ortaya çıktı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.