PKK'lılar İçin Yas CHP'yi Fena Karıştırdı

PKK'lılar İçin Yas CHP'yi Fena Karıştırdı

CHP'nin, öldürülen 12 terörist için PKK'nın ilan ettiği yas kararına uyarak Diyarbakır'daki seçim bürosunu kapatması tabanda bomba etkisi meydana getirdi.

 

CHP'nin milletvekili adayı Salih Sümer ile İl Başkanı Muzaffer Değer'in, halkın kepenk kapatma kararına saygı göstermek adına bu kararı aldıklarını açıklaması ise tepkileri doruğa çıkardı.

İNAL BATU: MARUZ GÖRÜLEMEZ

Eski CHP Genel Başkan Yardımcısı İnal Batu, CHP'lilerin Batı'da başka Güneydoğu'da çok daha farklı bir politika izleyerek “Nabza göre şerbet verme” ye çalıştığını söyledi. PKK'nın ilan ettiği yas kararına uymayı ‘tutarsızlık ve kabul edilemez' olarak değerlendiren Batu, “Türkiye'nin temel meselelerinde net olmak lazım. İzmir ‘de başka Diyarbakır'da başka siyaset yapılmaz. Bu ilk olayda değil. Bölgede daha önce CHP'li yöneticiler af deyip,  Batı'da çark etmişlerdi.  Bu gelişmeler milletin önünde yaşanıyor. Tutarsızlık ve çizgi ihlali var. Başka hatalar anlayışla karşılanabilinir ama bu konu maruz görülemez. Sandığa da yansıyabilir” dedi.

ŞAHİN MENGÜ: DERHAL DİSİPLİN İŞLEMİ BAŞLATILMALI

CHP Manisa Milletvekili Şahin Mengü ise, “Baştan aşağıya yanlış. Bu talimatı verenler hakkında derhal disiplin işlemi başlatılmalıdır. Tasvip etmemiz mümkün değil.  Kim bu eyleme destek verdiyse hesap sorulmalıdır. Ama bu eylemin yapılış nedeni de önemlidir. Eğer can güvenliği olmadığı için yapıldıysa o zaman sorumlu devlet ve siyasi iktidardır. Onların can ve mal güvenliğini sağlayamayanların hatasıdır” dedi.

CHP GENİ TAŞIMIYORLAR

İl yöneticilerinin ve milletvekili adaylarının Genel Başkan Kılıçdaroğlu'nun söylemlerinden cesaret alarak böyle bir eyleme girişip girişmedikleri konusunda ise Mengü, “Genel Başkan kime ne söyledi ya da ne söylüyor bilmem. Ama CHP geni taşımadıkları için bu hatalar yapılıyor” diye konuştu. Öte yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Süheyl Batum ise, “Bütün dükkanlar, her yer kapalı iken herhalde seçim bürosunun tek başına açık olması bir anlam ifade etmeyecekti. Bundan kapanmıştır” diyerek eylemi savundu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.