PKK'lılar Kamplarını Bırakıp KAÇTI...

PKK'lılar Kamplarını Bırakıp KAÇTI...

TSK'nın Kuzey Irak'taki nokta operasyonları terör örgütü PKK'nın ayarını fena halde bozdu. PKK'lılar bulundukları mevzileri bırakıp kaçtılar...

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Kuzey Irak’taki PKK kamplarına yönelik nokta operasyonları terör örgütü PKK’nın düzenini bozdu. Milliyet, PKK’nın çok kısa süre öncesine kadar gümrük olarak kullandığı sınırdaki ileri karakollarına girerek, terkedildiği belli olan mevzileri ve buradaki yaşam izlerini görüntüledi.

Türk tanklarının sıfır noktasını geçtiği iddia edilen Deştetak köyüne giden Milliyet, asker ile peşmerge arasındaki gergin saatlere ilişkin tanıklıkları dinledi.

TSK, Kuzey Irak’ta yoğun bir bombardımanla desteklenen nokta operasyonları yürütüyor. PKK’lılar sınır bölgesinde Haftanin kampına yakın birçok noktada mevzilerini terk ederek yüksek bölgelere çekilmiş durumda. Milliyet ekibi, Uludere ilçesinin karşısında, sınırın Irak tarafında bulunan Sinaht Vadisi’ndeki PKK’nın gümrük olarak kullandığı ileri karakoluna girdi.

Bu nokta yoğun olarak kaçakçıların kullandığı rotanın üzerinde bulunuyor. Bölgeden geçen köylüler sınırdaki Işıkveren, Taşdelen ve İnceler köyüne kadar gidebiliyor. Burada ilk bakışta fark edilmeyen çok sayıda gizli mevzi yer alıyor. Bu mevzilerin içinde gıda maddesi ambalajlarından mukavva kalıntılarına kadar birçok yaşam izini görmek mümkün. Bölgedeki köylüler, örgüt üyelerinin kısa süre önce bu noktayı terk ederek daha yüksekteki kayalık alanlara çekildiğini belirtti.

Son olarak Türk tanklarının Siyahkaya karakolunun bulunduğu noktayı kullanarak Kuzey Irak’a geçtiği iddia edilmiş ancak bu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanlığı tarafından yalanlanmıştı. Milliyet ekibi o gün yaşananları yerinde öğrenmek için Siyahkaya karakolunun hemen karşısında bulunan Deştetak köyü ve peşmergenin sınırdaki karakolunu ziyaret etti. Köylüler, 3 gün önce sıra dışı bir biçimde çok sayıda Türk tankının sınırın diğer tarafında pozisyon aldığını, bu sırada Türk askerinin de kamyonlarla sınırı geçerek Kuzey Irak tarafındaki hakim tepelerde konuşlandığını anlattı.

Köylülerin ifadelerine göre, aradan geçen Hezil Çayı bölgedeki iş makinaları tarafından geçişe uygun bir biçimde düzenlenmiş ve yığılan toprakla suni bir köprü oluşturulmuş.
Benzer ifadeleri, sıfır noktasında ziyaret ettiğimiz peşmerge karakolundaki güvenlik güçleri de kullandı. Peşmergeler tankların önce karşı tepeleri yoğun bir biçimde ateş altına aldığını, Türk askerinin ise daha sonra sınırı geçerek burada mevzilendiğini, kısa bir operasyon sonrasında akşam saatlerinde çekildiklerini söyledi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.