PKK'lıları 100 bin kişi karşılayacak

PKK'lıları 100 bin kişi karşılayacak

Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yaparak teslim olacağı iddia edilen PKK'lılar için Silopi'de çadırlar hazırlanıyor

Teröristbaşı Öcalan'ın çağrısı üzerine yarın tesliim olacağı iddia edilen PKK'lılar yarın Habur Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapacak.

Kuzey Irak'taki Kandil Dağı ve Mahmur kamplarından teslim olması beklenen PKK'lıların sayısının 35 olduğu sanılıyor. Sınır kapısına 1 kilometre uzaklıktaki TIR parkının yanındaki alanda iş makineleriyle zemin düzeltilmesi yapıldı ve çadırlar kuruldu. Karşılamaya gelecek DTP'liler için buraya seyyar tuvaletler kuruldu. DTP’nin il ve ilçe teşkilatları karşılama için bildiriler dağıttı.

SİLOPİLİLER 100 BİN KİŞİYLE KARŞILAMAYA HAZIR

DTP Parti Meclisi üyesi Muhsin Konur, yarını ‘tarihi bir gün' olarak nitelendirirken bu grupların elişini ‘tarihi bir fırsat' olarak değerlendirdi. Konur, “DTP olarak yıllardır barışın sağlanması Kürt sorununun demokratik ve barışçıl çözümü için çalışıyoruz. Yarın yıllardır dağlarda mücadele veren insanlar bu sorunun çözümü için ülkelerine dönüyor. Biz Silopililer olarak yaklaşık 100 bin kişi ile bunları karşılamaya hazırlanıyoruz. Türkiye halklarının artık bu sorunun çözümü için barış çabalarını anlamalarını istiyoruz. Barış, demokrasi istiyoruz. Türkiye bu sorununu çözdükten sonra hiç kimseye ihtiyacı yoktur. Türkiye zengin bir ülkedir” diye konuştu.

BARIŞA ÇAĞRI BİDİRİLERİ DAĞITILDI

DTP’nin ilçe teşkilatları tarafından dağıtılan, ‘Barışa çağrı' başlıklı bildirilerde, şöyle denildi:

“Demokratik ve onurlu barışın önünün açılması ve tarihi bir misyon ile barış sürecinin önüne açmak için ülkeye Silopi'den giriş yapacak olan barış gruplarını karşılamak, halkımızın tüm duyarlılığı ile seferber olmasını ve bu tarihi günde demokratik, özgür ve kalıcı bir barışın sağlanması için gelen barış grupları ile taleplerini ortaklaştırmak, Türkiye ve Dünya kamuoyuna duyarmak için halkımızı barış guruplarını karşılamaya davet ediyoruz.”

Etiketler :