PKK'lıların cenazeleri tören alanında

PKK'lıların cenazeleri tören alanında

Fransa’nın başkenti Paris’te öldürülen PKK’lı kadınların cenazeleri tören alanına getirildi, polis telsizlerinden sağduyu çağrısı yapıldı.

Diyarbakır'ın Bağlar ilçesindeki özel bir hastanenin morgunda bekletilen cenazeler, sabah saatlerinde alınarak cenaze aracına kondu. Diyarbakır Batıkent Meydanı'na getirilecek cenazeler için burada cenaze töreni düzenlenecek. Cenazeler daha sonra Tunceli, Mersin ve Kahramanmaraş'a gönderilecek.

Fransa'nın başkenti Paris’te öldürülen PKK’lıların cenaze töreni dolayısıyla Diyarbakır’da yoğun güvenlik önlemleri alındı.

Cenazeler, dün akşam saatlerinde cenazeleri Diyarbakır’a getirilmişti. PKK'lılar için bugün Batıkent Meydanı’nda tören düzenlenecek. Törenin yapılacağı Batıkent Meydanı güzergahında ise polis ekipleri geniş kapsamlı güvenlik önlemleri aldı. Törende herhangi bir olumsuzluk yaşanmaması için çevre illerden de Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü'ne takviye personel gönderildiği belirtildi.Öte yandan, tören alanına giden güzergahlarda belediye ekipleri tarafından temizlik yapıldı. 

İstanbul’dan uçakla Diyarbakır Havaalanı’na getirilen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri, özel bir hastanenin morguna kaldırılmıştı. Cenazeleri almak için sabah erken saatlerde hastane önünde kalabalık toplanmaya başladı. Cenazelerin Batıkent Meydanı’nda yapılacak tören alanına götürüleceği güzergahta geniş güvenlik önlemleri alınırken, belediye ekipleri de bölgede temizlik yaptı.

CENAZELER TÖREN ALANINA GETİRİLDİ

Öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri, Bağlar ilçesinde bulunan özel bir hastanenin morgundan alınarak belediyeye ait cenaze araçlarına bindirildi. Cenaze araçları konvoy halinde Bağlar ilçesinden Batıkent Meydanı’na hareket etti. Cenaze törenine katılmak üzere toplanan ve aralarında BDP milletvekilleri de olan kalabalık, hastane çıkışından tören alanının yapılacağı bölgeye kadar konvoyu yaya olarak takip etti. Batıkent Meydanı’nda yapılacak törenin ardından Sakine Cansız’ın cenazesinin Tunceli'ye, Fidan Doğan’ın cenazesinin Kahramanmaraş Elbistan'a ve Leyla Söylemez’in cenazesinin Mersin’e gönderileceği belirtildi.

PKK'lıların cenazesine damga vuran pankart

Törene kalabalıkta yer alan, “Savaşın kazananı, barışın kaybedeni olmaz” şeklindeki pankart damga vurdu. Cenazeleri BDP’li milletvekillerinin omuzlarında tören alanına girdi.

Uğradıkları suikast sonucu öldürülen PKK’lı Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Söylemez’in cenazeleri Bağlar ilçesinde bulunan özel bir hastanenin morgundan alınarak belediyeye ait cenaze araçlarına bindirildi. Cenaze araçları konvoy halinde Bağlar ilçesinden Batıkent Meydanı’na hareket etti. Cenaze törenine katılmak üzere toplanan kalabalık, hastane çıkışından tören alanının yapılacağı bölgeye kadar konvoyu yaya olarak takip etti.

SAĞDUYU ANONSU

Cenaze töreni için Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü tarafından görevlendirilen polis helikopteri, güzergah boyunca uçuş yaptı. Bu arada Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü haber merkezi tarafından sahada görevli tüm polis ekiplerine sağduyu anonsu yapıldı. Yapılan anonslarda tüm polis ekipleri uyarılarak, provokasyonlara fırsat verilmemesi istendi. Anonsta, yürüyüş ve törene katılan çocuk, yaşlı, kadın ve milletvekillerine karşı daha duyarlı olunması istendi.Öte yandan, kentte, komşu il ve ilçelerde cenaze törenine katılacak esnaflar, iş yerlerini açmadı.

Diyarbakır'da provokasyona izin verilmedi

Batıkent Meydanı’nda yapılan törene çok sayıda kişi katıldı. Kısa sürede tören alanı dolarken, alana giremeyenler çevre binalardan konuşmaları dinledi.

Törene katılan kadın ve erkekler, "barışı simgeleyen" beyaz şallar taktı.

Öte yandan, tören alanının yakınında bulunan AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı binası önünde polis ekipleri tarafından güvenlik önlemleri alındı.

Hakkari'de de esnaf kepenk açmadı

Hakkâri ve ilçelerinde, Paris'te öldürülen 3 kadın PKK'lının cenaze töreni nedeniyle esnaflar kepenk açmadı.

Paris'te öldürülen Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın Diyarbakır'daki cenaze töreni öncesi Hakkâri kent merkezi ile Yüksekova, Şemdinli ve Çukurca'da bugün kepenk açılmadı. Nöbetçi eczane ve fırınlar dışında tüm işyerlerinin kapalı olduğu Hakkâri ve ilçelerinde sessizlik hâkim.

PKK'lı Leyla Söylemez'in cenaze hazırlıkları sürüyor

Bugün Diyarbakır'daki törenin ardından Mersin'e getirilecek olan PKK'lı Söylemez'in cenazesinin, yarın Kurdali Mahallesi'ndeki Nur Camii'nde kılınacak olan Cuma namazı sonrası Güneykent Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi. Söylemez için mezarlıkta mezar kazılırken, hazırlıkları takip eden BDP Mersin İl Başkan Yardımcısı Orhan Hazar, cenaze için gerekli tüm hazırlıkların yapıldığını söyledi.

Hazar, Genel Başkan Selahattin Demirtaş'ın da katılacağı cenaze törenine ayrıca 5 milletvekilinin daha geleceğini belirterek, uluslararası bir komplo sonucu öldürülen Leyla Söylemez'i en iyi şekilde son yolculuğuna uğurlayacaklarını kaydetti. Cenazenin Nur Camisi'ndeki törenin ardından Güneykent Mezarlığı'nda toprağa verileceğini ifade eden Hazar, halkın sağduyulu şekilde demokrasi şehitlerini uğurlamalarını istedi.

Öte yandan Mersin Emniyet Müdürlüğü de yarın ki cenaze töreni için güvenlik önlemlerini arttırıyor. Provokasyonlara karşı önlem alan polis, yarın ki tören için çevre illerden de takviye personel talebinde bulundu. Cenaze için ayrıca Adana'dan bir polis helikopterinin görev alacağı öğrenildi.

KAYNAK: CİHAN, İHA

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.