PKK'lıların mezarları bir bir açılıyor

PKK'lıların mezarları bir bir açılıyor

Bingöl'ün Genç ilçesinde 1988 ile 1997 yılları arasında çıkan çatışmalarda öldürülen PKK'lıların gömüldüğü alanda açılan mezar sayısı 50'yi aştı.

Bingöl'de PKK'lı teröristlerin gömüldüğü mezarlar, bir ailenin başvurusu üzerine açılmaya başlandı. Diyarbakır'da yaşayan Hacı Sarı, 1988 yılında terör örgütü PKK'ya katılan ve 1997 yılında Genç ilçesi kırsalında güvenlik güçleriyle girdiği çatışmada öldürülen oğlu Tuncay Sarı'nın cesedinin bulunması için İnsan Hakları Derneği'nden yardım talebinde bulundu.

Diyarbakır İnsan Hakları Derneği Şube Başkanı Muharrem Erbey de terör örgütü üyesi Tuncay Sarı'nın cesedinin bulunması için Genç Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Savcılık, ilçedeki Küpar Mezarlığı yanında, boş alanda ceset araması yapılmasına karar verdi. Genç Cumhuriyet Savcılığı gözetiminde oluşturulan bir heyet tarafından Genç Belediyesi'ne ait iş makineleriyle terörist mezarları kazılmaya başlandı. Çıkan kemiklerden alınan parçalar, kimliklerinin belirlenmesi amacıyla DNA testi için Adli Tıp kurumuna gönderilecek.

Sabah saatlerinde savcı ve emniyet yetkilileri gözetiminde başlayan kazılarda açılan mezar sayısının 50'yi aştığı bildirildi. Açılan mezarların bulunduğu noktaya mezar taşları konuldu.

Teröristlere ait olan kemiklerin kimlik tespitinin yapılması durumunda ailelerine teslim edileceği bildirildi.

Mezarlıkta kazı çalışmasının yarın da devam edeceği belirtildi.

Etiketler :