PKK'lıya Gülen için burs

PKK'lıya Gülen için burs

Ergenekon firarisi ÇEV eski Başkanı Gülseven Yaşer'in girdiği kirli ilişkiler ortaya çıkmaya başladı.

Ergenekon firarisi ÇEV eski Başkanı Gülseven Yaşer'in, Gülen aleyhine tanık olarak kullanılacak bir PKK'lıya burs verdiği ortaya çıktı. Yaşer, Özkan'a ait BİZ TV'ye gönderdiği mesajda, Kiliseler Birliği'nden de yardım alacağını söylüyor.

Ergenekon soruşturması kapsamında aranırken ABD'de ortaya çıkan Çağdaş Eğitim Vakfı (ÇEV) eski Başkanı Gülseven Yaşer'in, Tuncay Özkan'a ait BİZ TV'de yapılan aramalarda ele geçirilen bir maili vakfın amacı ve örgütle bağlantılarını gözler önüne serdi. Yaşer, mailinde Ramazan Yıldırım adlı PKK'lıya burs verdiğini ancak bunu resmi kayıtlarda göstermediğini, Dünya Kiliseler Birliği ile Lions'lardan para yardımı sözü aldığını itiraf ediyor.

GÜLEN'E KARŞI PARAYLA TANIK

Ergenekon sanıklarından Tuncay Özkan'ın sahibi olduğu BİZ TV'nin Beşiktaş'taki merkezinde yapılan aramada ele geçirilen e-mail 3. iddiana-meye girdi. Yaşer 23 Ocak 2002'de 'hayricanoz' nickname'li kişiye gönderdiği e-mailde "Sevgili Mesut, Fettullah'ın davası ile ilgili aleyhte yeni tanıklar bulmamız lazım. Bizim avukat Hüseyin Bey mahkemenin aleyhimize doğru gittiğini, Eyüp ve Serhat alçaklarının da her an karşı tarafa dönebileceğini söyledi. Şu bizim Serhat'ın bir akrabası varmış. Cihat isminde bir çocuk. Biraz para vererek Fettullah aleyhinde mahkemeye çıkartmayı düşünüyorum" diyor.

KILINÇ VE YAVUZ PAŞA'YLA GÖRÜŞTÜM

Mesajın askerden geldiği görüntüsü verilmesine özen gösteren Yaşer mail'in devamında şöyle diyor: "Bu konuda bizim emekli Albay Cem Bey de çocuklarla konuşarak teklifin sanki askerden geldiğini ima edecek ve benimle irtibatlı olduğunu söylemeyecek. Şu an bir tek buna bel bağladım. Durumlar bildiğin gibi değil Acilen yeni tanıklar bulmamız lazım. Fevzi Türkeri Paşa ve Kemal Yavuz Paşa vasıtasıyla görüştüm. MGK Genel Sekreteri Tuncer Kılınç ile bir kez daha bu konuda, görüşeceğiz."

LİONS KULÜPLERİNDEN YARDIM SÖZÜ ALDIK

Ulusalcılık ve laiklik konusundaki sert tutumu ile tanınan Gülseven Yaşer, mesajında yöneticisi olduğu ÇEV'in gelir kaynakları konusuna ışık tutacak şu bilgileri de veriyor: "Dünya Kiliseler Birliği ile Lionslar'dan Arif Bey vasıtası ile para yardımı sözü aldım, hiç korkma her şey yoluna girecek. Şu PKK'lı Ramazan Yıldırım denen çocuğa burs vermeye devam ediyorum. Ama resmi kayıtlarda göstermiyorum. Bu çocukla tekrar bir görüşmemiz lazım. İkna edebilirsek Fettullah aleyhinde tanık yapalım. Yoksa işimiz yaş."

ÇEV'i Eruygur yönlendiriyor

MİT ve Genelkurmay Başkanlığı Özel Kuvvetler Komutanlığı'nın raporlarında ÇEV'in, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) ile birlikte misyonerlik faaliyeti yaptığı ileri sürülmüştü. MİT'in 2001 yılındaki raporunda ÇYDD ve ÇEV vakıfları misyonerlik faaliyetlerinin Türkiye ayağını oluşturuyor. Bu iki vakıf misyonerlik faaliyetlerini organize eden Dünya Kiliseler Birliği'nin ülkemizdeki temsilcisi durumundaki Amerikan Board şirketi tarafından destekleniyor ve finanse ediliyor.

İKİ VAKIF İÇİN ASKERLER DEVREDE

3. iddianamede, 28 Şubat sürecinin etkin ismi Genelkurmay Adli Müşaviri Tümgeneral Erdal Şenel'in bir orgeneral ile dönemin Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'den iki vakfa yönelik başlatılan soruşturmayı bitirmeleri istediği de ortaya çıkmıştı. 2. iddianamede ise ÇYDD ve ÇEV'in Orgeneral Şener Eruygur tarafından kurulan Cumhuriyet Çalışma Grubu'nun talimatıyla oluşturulan Ulusal Birlik Hareketi ile birlikte hareket ettiği belirtiliyor

Etiketler :