PKK'nın arkasında Suriye mi var?

PKK'nın arkasında Suriye mi var?

Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, yaşanan son olaylar arasındaki benzerliklerden yola çıkarak çarpıcı bir iddiada bulundu...

Milliyet gazetesi yazarı Mehmet Tezkan, yaşanan son olaylar arasındaki benzerliklerden yola çıkarak çarpıcı bir iddiada bulundu...

Suriye'nin PKK'nın hamisi olduğunu ve yıllardır iç içe olduklarını belirten Tezkan bugünkü yazısında, Suriye istihbaratının kanlı saldırıyı düzenlemiş olabileceğini vurguluyor.

Tezkan, Ankara'nın Şam'ı 'şiddete başvurma' diye uyardıkça, PKK saldırılarının arttığına şöyle örnekledi; "Başbakan, Suriye'deki devlet şiddeti artınca, patır patır insanlar öldürülünce, sabrımızın sonu geliyor demişti.. PKK terörü artınca da aynı sözü söylemek zorunda kaldı.. Sabrımızın sonuna gelindi.."

Daha bir çok ayrıntıya dikkat çeken Tezkan, gözlemlediği süreci özetledi;

"Lazkiye, savaş gemileri tarafından bombalanınca Ankara sözün bittiği yer çıkışı yaptı.. Dünkü saldırıdan sonra Başbakan, PKK için de aynı cümleyi sarf etti.. Sözün bittiği yerdeyiz..

Bir de ramazan olayı var.. Ankara Şam'ı bu mübarek ayın hürmetine katliam yapma, insanları öldürme diye uyardı.. Şam, onlar terörist savunması yaptı.. Dinlemedi.. Güneydoğu'daki olaylar için Başbakan ramazan sabrı gösterdiğimizi söylemişti.. 12 şehit haberi gelince.. Ramazan sabrımız tükenmiştir dedi.."

Yaşananlar arasındaki benzerliğin altını çizen Tezkan, PKK'nın arkasında Suriye olmasının, Başbakan Erdoğan'a dolaylı yoldan yanıt olabileceğini de şu sözlerle ifade etti;

"Şam.. Bak sen de askeri operasyon yapıyorsun, sen de zırhlı birliklerini gönderiyorsun, senin de sabrını taşırdılar, benim de taşırdılar, sen de ramazanda operasyon yapmak zorunda kaldın ben de, senin de teröristin var, benim de.. Demek için bu kanlı saldırıyı düzenlemiş olabilir.." 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.