PKK'nın bayraklı derin planı

PKK'nın bayraklı derin planı

Bir ay boyunca Şemdinli'de güvenlik güçleri ile çatışan PKK'nın bir dakika bile olsa oraya bayrak dikmek istemesinin perde arkasında ne vardı? İşte o derin plan...

Terör örgütü PKK "final ve sonuç alma" yılı ilan ettiği 2012'de daha önceki saldırı konseptinin dışında eylemlere girişti. Önceleri vur-kaç taktiği izleyen terör örgütü Şemdinli'ye saldırarak güvenlik güçleri ile adeta cephe çatışması yaptı.
 
Kesintilerle yaklaşık bir ay süren çatışmalarda 325 PKK'lı terörist etkisiz hale getirildi.
 
Şemdinli'de halkın arasına sızarak devlet ile halkı çatıştırma planı suya düşen terör örgütü Suriye'deki konjönktürü fırsat bilip benzer bir çatışma ortamını Şemdinli'de yapmak için şehre sızma girişiminde bulundu.
 
Ancak Şemdinli halkının duyarlılığı, PKK'lıları ihbar etmesi, terör örgütünün bütün planlarını bozuldu. Bu arada PKK telsizlerine örgüt liderlerinin ilginç bir talimatı yansıdı. Kandil'den gelen talimatlarda ısrarla PKK'lı militanlara "1 dakikalık bile olsa bayrak dikilmesi" talimatı verilmişti. Öldürülen teröristlerin de üzerinde PKK bayrakları çıkmıştı.
 
Terör örgütü PKK'nın ısrarla Şemdinli'ye bayrak dikme girişiminin perde arkasını önceki Terör ve Güvenlik Uzmanı Yard. Doç. Dr. Mahmut Akpınar araladı...
 
PKK Neden Şemdinli'ye Bayrak Dikmek İstedi?
 
İşte Mahmut Akpınar'ın derin planı deşifre ettiği o açıklaması;
 
Bugün bir ülkeyi bölmenin en güzel yollarından biri o ülkeye uluslararası güç konuşlandırmak. Batı’nın yeni işgal yöntemi, bir ülkeyi ele geçirme modeli bu. Önce huzursuzluk çıkarıyor işgal edeceği yerde, huzursuzluk çıkınca güya Barış Gücü oluyor bunun adı ama aslında işgal gücü konuşlandırıyor. Örgütün yapmak istediği de bu. Eğer Şemdinli’yi 1 saat bile ele geçirebilse bütün dünyaya bir mesaj verecek, dünya medyası da bu mesajı vermeye muhtemelen hazırlanmıştır.
 
Birkaç yerde daha bunlar yapılarak, “Kürtler ile Türkler anlaşamıyorlar, gelin müdahale edelim, uluslararası bir güç konuşlandıralım” diyecekler, ondan sonra da fiili durum oluşacak. Kosova’da, Sudan’da da öyle yaptılar."
 
Kaynak: AKTİFHABER

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.