PKK'nın Gençlik Yapılanmasına 'TOKAT'

PKK'nın Gençlik Yapılanmasına 'TOKAT'

Batman'da bombalı saldırı hazırlığındaki 15 kişi yakalandı. Evinde gözaltına alınan A.K., babasından yediği tokatla grubun ikinci hücresini deşifre etti.

Batman polisi son yılların en kritik terör operasyonuna imza attı. PKK'ya yönelik sürdürülen operasyonlarda Batman Adliyesi ile Emniyet Müdürlüğü'ne eylem hazırlığı içindeki bir grup ile bağlantılı olarak 15 kişi 8 Ekim'de gözaltına alındı. 8 kişi 4 günlük sorgunun ardından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Yakalananlardan Çektar Yürek'e ait adreste yapılan aramada bomba yapımında kullanılan 250 gr kimyasal toz, bol miktarda çivi, ateşleyici fitil, eldiven ve bir adet CD ele geçirildi.

HEDEF ADLİYE VE POLİS
Bomba malzemelerinin bulunduğu Çektar Yürek'in evinde bulunan CD'nin içinde ise PKK'lıların düzenlemeyi planladığı eylemlerin plan ve krokileri ele geçirildi. Krokilerde özellikle adliye ve polis noktalarının hedef alındığı ve kaçış güzergahlarının işaretlendiği görüldü. Böylece büyük bir eylem gerçekleşmeden önlenmiş oldu. CD içerisinde krokilerden hemen sonra; boya bombası, tenis topu bombası, duman bombası, küçük duman bombası, napalm bombası, nitrogliserın, ampul bombası, gübre bombası, tuz ruhu, scanner fake bombası, bir patlayıcı düzenek, tuz ruhu, barut bombası başlıkları altında çok sayıda ve çeşitli bombaların yapılışı ve kullanımını anlatan ayrıntılı metinler bulundu.

BABA TOKADI PİŞMAN ETTİ
Yakalanan şahısların PKK terör örgütünün gençlik yapılanmasına bağlı oldukları belirtilirken, gözaltılar sırasında ilginç bir olay yaşandı. A.K. isimli genç, "terör örgütü PKK ile ilişkisi tespit edildiği" gerekçesiyle, akşam saatlerinde, evinde göz altına alındı. Evinin kapısına dayanan polis ekibinin, A.K. ile terör örgütü bağlantısını ortaya koyması üzerine, oğluna çok kızdı. Baba, "Nasıl bu pisliğe bulaşırsın?" diyerek herkesin ortasında A.K.'ya sert bir tokat indirdi. Olay resmi tutanaklara da yansıdı. Babasının tavrı ve tokadı karşısında ağlayarak pişmanlığını ifade eden A.K., güvenlik güçlerine yardımcı olmak istediğini söyledi ve PKK'lıların sıklıkla kullandığı bir hücre evi tarif etti.

POLİS VE ASKER KIYAFETİ
A.K.'nın gösterdiği eve baskın düzenleyen ekipler 4 kişiyi daha kıskıvrak yakaladı. Yakalanan şahısların adreslerinde yapılan aramalarda pek çok örgütsel doküman ele geçirilirken özellikle Fırat Boral isimli şahsın evinde yapılan aramada ele geçirilen polis gömlekleri ve askeri kamuflaj elbiseleri dikkat çekti.

Patlayıcı dolu sığınak bulundu
BİNGÖL Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, Genç ilçesine bağlı Suveren ve Servi köyü kırsalı ile Akdağlar bölgesinde güvenlik güçleri tarafından PKK'ya yönelik operasyon gerçekleştirildiği belirtildi. Operasyonda 3 sığınakta ve arazide yapılan aramada, yaşam malzemeleri, 50 kilogram amonyum nitrat, 20 gram C4, 6 metre elektrik kablosu, 8 pil, bir elektrikli fünye ve 6 patlayıcı düzeneğinin ele geçirildiği belirtilen açıklamada, patlayıcı ve diğer malzemeleri imha edildi.

SALDIRI PLANI CD'DE
Hücrevinde ele geçirilen CD'lerde örgütün saldırı planlarının, kaçış yollarına kadar haritalar üzerinde ayrıntılı olarak yer aldığı görüldü. Terörist grubun özellikle askeri ve polis kıyafetleri giyerek adliye ve polis binalarına bombalı ve canlı bombalı saldırılar gerçekleştirmeyi hedeflediği belirtildi.

Sabah 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum