PKK'nın hac ve umre hizmetleri

PKK'nın hac ve umre hizmetleri

Polis raporu, Avrupa kolunun PKK'ya hac ve umre organizasyonu düzenleyerek para aktardığını ortaya çıkardı.

PKK'nın mali yapısı, Antalya'da 3. kez düzenlenen 'Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Sempozyumu'nda günışığına çıktı.

Akşam'dan Soner Arıkanoğlu'nun haberine göre; Emniyet Genel Müdürlüğü Terörle Mücadele Daire Başkanlığı ile Polis Akademisi Uluslararası Terörizm ve Sınıraşan Suçlar Araştırma Merkezi (UTSAM) sempozyumda PKK'nın finans kaynaklarına ilişkin iki ayrı sunum yapıldı.

İşte o sunumlardan çarpıcı bilgiler:

BEŞ BİN MİLİTANA 150 MİLYON $

PKK dağ kadrosundaki 5 bin militanın masraflarıyla silah ve mühimmat için her yıl yaklaşık 150 milyon dolar harcıyor.

GİZLİ HESAP

Yıllık giderler dışındaki gelirler, örgütün üst düzey yöneticilerinin gizli hesaplarında tutuluyor.

20 MİLYON EURO

PKK'nın her yıl Avrupa'da sadece yasal yollardan topladığı para 20 milyon euro. Örgütün Avrupa'daki finans faaliyetleri, Avrupa Kürt Demokratik Toplum Koordinasyonu tarafından yürütülüyor.

HAC VE UMRE ORGANİZASYONU

PKK'ya bağlı Almanya merkezli Kürdistan İslam Toplumu (CİK) örgüte mali destek sağlayabilmek için hac ve umre organizasyonları düzenliyor. Resmi web sayfası bulunan CİK, bu faaliyetine ilişkin duyuruları internet sitesinden Türkçe, Kürtçe ve Almanca dillerinde yayınlıyor. Son iki yıldır düzenlenen hac organizasyonunun video görüntüleri de sitede yer alıyor.

KANDİL'E 3 MİLYON EURO

Avrupa Kürt Dernekleri Federasyonu, Kürdistan Ulusal Kongresi, Esnaflar Birliği, Kürt Kızılayı ve Kürdistan İslam Toplumu aracılığıyla her yıl toplanan 20 milyon euro, PKK'nın Avrupa yapılanması ve terör faaliyetlerinde kullanılmakta. Bu paranın 10 milyon eurosu Roj Tv ve diğer medya kuruluşlarının finansmanında, 7 milyon eurosu PKK'nın Avrupa yapılanmasında kullanılıyor, 3 milyon eurosu da Kandil'e gönderiliyor.

EN ÇOK PARA ALMANYA'DAN

Her yıl Almanya'dan ortalama 6 milyon, Fransa'dan 3,2 milyon, İsviçre'den 2,1 milyon euro para toplanıyor.

60 MİLYON EURO

PKK'nın yasadışı faaliyetlerle sağladığı yıllık gelirin, yasal yolla toplanan paranın 2-3 katı yani 40-60 milyon euro olduğu tahmin ediliyor. Örgütün Türkiye'de vergi adı altında haraçlarla uyuşturucu, silah ve sigara kaçakçılığı faaliyetlerinden pay alması söz konusu. Bu gelir henüz tespit edilemedi. Örgütün yıllık gelirinin 200-500 milyon dolar arasında olduğu tahmin ediliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.