PKK'nın hain planı deşifre edildi

PKK'nın hain planı deşifre edildi

DİYARBAKIR Bağımsız Milletvekili Leyla Zana, Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ve eski DEP Milletvekili Sedat Yurttaş’ın “Kürt sorununu Erdoğan çözebilir” açıklamasının ardından oluşan ılımlı havayı sabote etmek için PKK’nın büyük bir eylem hazırlı

Duran Kalkan ve Suriye uyruklu Bahoz Erdal’ın Çukurca veya Şemdinli şehir merkezlerini düşürmeye yönelik verdikleri şifreli eylem talimatı deşifre edildi.
 
Ilımlı hava rahatsız etti
 
Kürt siyasi hareketinin sembol isimlerinden Leyla Zana’nın, şahin kanadın da tepkisini çeken, “Ben onun (Başbakan Erdoğan) bu işi çözeceğine inanıyorum. Buna dair umudumu da, inancımı da asla yitirmedim” şeklindeki açıklamasının ardından oluşan ılımlı havadan PKK’nın büyük rahatsızlık duyduğu ortaya çıktı. Örgütün sözde yöneticilerinden ve kanlı eylem talimatlarının sahipleri Duran Kalkan ve Bahoz Erdal’ın şifreli telsiz talimatları deşifre edilerek güvenlik kuvvetleri alarma geçirildi.
 
Bahoz Erdal ve örgütün sözde Zagros saha sorumlusu Reşit Dostum arasında geçen telsiz konuşmasından Şemdinli ve Çukurca şehir merkezine yönelik büyük bir eylem planlandığı anlaşıldı. Bahoz Erdal’ın “Gerekirse öleceksiniz. Bir daha başarısızlık istemiyorum” dediği tespit edildi. Bölge kırsalında jandarma özel harekat timlerinin etkinliği artırılırken şehir merkezlerindeki polis özel harekat timlerinin sayıları arttırılırken zırhlı cobra araçların sayılarına takviye yapıldı.
 
Askere ‘araziye çık’ emri
 
Son operasyonlarda ağır darbeler alan örgütün kadrolarını Hakkari kırsalına çağırdığı ve bu bölgede hareketlilik olduğu istihbarat birimleri tarafından rapor edildi. Şehir merkezlerinden uzakta konuşlu karakol ve askeri birliklere de uyarı talimatı gönderildi. Nöbetçi sayılarının artırılması, gerekirse tüm unsurların araziye kaydırılarak kapalı alanda baskına yakalanmamaları istendi.
 
Tunceli’de teröristler 5 tırı yaktı
 
Tunceli-Erzincan karayolunun 30. kilometresindeki Alacık köyü yol ayrımında yolu kesen bir grup terörist, araçları durdurdu. 5 tırı ateşe veren teröristler, sürücüleri serbest bıraktıktan sonra kaçtı. Kaçan teröristlerin yakalanması için güvenlik kuvvetlerince bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.
 
Kaynak: Zafer KÜTÜK / STAR

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.